Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καταρχήν συμφωνία με τους Ρώσους για την Λαϊκή- Διαψεύδει την πώληση η Λευκωσία

20 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μειώνονται κατά περίπου 4 δισ. ευρώ οι ανάγκες χρηματοδότησης της Κύπρου, εφόσον οριστικοποιηθεί το deal

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου, υπάρχει καταρχήν συμφωνία πώλησης της Λαϊκής Τράπεζας σε Ρώσους επενδυτές. Η πιθανή συμφωνία μειώνει τις ανάγκες χρηματοδότησης της Κύπρου κατά 4 περίπου δισ. ευρώ.Δεν έχουν πέσει υπογραφές και η συμφωνία φέρεται να είναι προφορική.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν, το μεσημέρι, οι πρόεδροι της Κύπρου και της Γαλλίας, Νίκος Αναστασιάδης και Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρίστο Στυλιανίδη, η συζήτηση ήταν γόνιμη και εποικοδομητική. Εξάλλου, ο κ. Στυλιανίδης διέψευσε τις πληροφορίες που φέρουν τη Λαϊκή Τράπεζα να έχει πωληθεί σε Ρώσους επενδυτές.

Ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυπριακής κυβέρνησης για διαμόρφωση «σχεδίου Β» και ζήτησε τη στήριξη του Γάλλου Προέδρου στις προσπάθειες που καταβάλλονται, ώστε να εξασφαλιστεί μέρος του ποσού των 5,8 δισ. ευρώ, με ίδιους πόρους.

Στις 6 το απόγευμα, ο κ. Αναστασιάδης θα προεδρεύσει συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ δεν αποκλείεται και συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για έγκριση νομοσχεδίων.

O υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής είχε σήμερα μια νέα συνάντηση με τον πρώτο αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ χωρίς, επίσημα, να προκύψει συμφωνία για μια βοήθεια της Μόσχας προς το νησί, έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Ρώσου υπουργού Οικονομικών Άντον Σιλουάνοφ, με τον οποίο ο κ. Σαρρής είχε ήδη νωρίτερα σήμερα διαπραγματεύσεις, διευκρίνισε προς το Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή.

Ο Μιχάλης Σαρρής έφθασε χθες Τρίτη το βράδυ στη Μόσχα με την ελπίδα να πετύχει νέα υποστήριξη ενώ το κοινοβούλιο του νησιού απέρριπτε το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης που προκάλεσε την οργή των Ρώσων.

Ο Κύπριος υπουργός έφθασε στη Μόσχα για να ζητήσει μια παράταση της πίστωσης των 2,5 δισεκ. ευρώ που χορηγήθηκε το 2011 από τη Ρωσία στη Λευκωσία και την αποπληρωμή της οποίας η Κύπρος πρέπει να έχει ολοκληρώσει ως το 2016.

www.kathimerini.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2013 at 21:27 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply