Η Ξάνθη πέρασε από την Κομοτηνή και ο Πανθρακικός συνεχίζει να αγωνιά – Αυλαία στην 26η αγωνιστική

Η Ξάνθη ήταν καλύτερη και πήρε το διπλό στην Κομοτήνη με 2-0, στο αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 26ης αγωνιστικής. Ο Πανθρακικός με την ήττα αυτή παραμένει στον έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, τέσσερις αγωνιστικές πριν από την λήξη του πρωταθλήματος. Από την άλλη πλευρά οι νικητές αφήνουν πίσω τους τις όποιες σκέψεις για υποβιβασμό και συνεχίζουν χωρίς άγχος.

Στα πρώτα λεπτά, καμία ομάδα δεν κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της, με αποτέλεσμα η μπάλα να βρίσκεται κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής και να μην δημιουργηθεί κάποια σημαντική φάση. Στο 17ο λεπτό ο Παπαδόπουλος σούταρε δυνατά στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά άουτ και τρία λεπτά αργότερα αποχώρησε τραυματίας, αλλάζοντας τις αγωνιστικές ισορροπίες.

Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 30ο λεπτό από τους φιλοξενούμενους, όταν ο Μαρίν έκανε παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, ο Σολτάνι νίκησε τα στόπερ του Πανθρακικού, έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά κι έξω από την εστία του Κουτσόπουλου.

Εξι λεπτά αργότερα, ο Βαϊρουά βρήκε με γέμισμα από το κέντρο του γηπέδου τον Κοντογουλίδη μέσα στην μεγάλη περιοχή της Ξάνθης, αλλά ο επιθετικός των γηπεδούχων, έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Λοντίγκιν. Λίγο μετά, και συγκεκριμένα στο 39ο λεπτό, ο Μάνταλος έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο Γούτας με δυνατή «σκαστή» κεφαλιά, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κουτσόπουλο, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα της Ξάνθης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά και στο 48ο λεπτό έφτασε στο 2-0 με σκόρερ τον Ντιέ, που εκτέλεσε απευθείας φάουλ λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής των γηπεδούχων κι έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κουτσόπουλου, βάζοντας τις βάσεις για ένα «χρυσό τρίποντο».

Στη συνέχεια, ο Παύλος Δερμιτζάκης προσπάθησε με εσωτερικές αλλαγές, αλλά και με παίκτες από τον πάγκο, να βοηθήσει την ομάδα του, όμως δεν υπήρξε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Οι παίκτες της Ξάνθης διαφύλαξαν με σχετική άνεση την εστία του Λοντίγκιν κρατώντας τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή τους, με πρωταγωνιστή τον ομογενή τερματοφύλακα, ο οποίος απέκρουσε τα σουτ του Λουσέρο (65`, 81`) και την προβολή του Βαϊρουά (87΄).

Ετσι, το τελευταίο σφύριγμα του Γιάχου, βρήκε τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη να πανηγυρίζουν το «τρίποντο» της παραμονής, ενώ από την άλλη πλευρά ο προβληματισμός ήταν έντονος στα πρόσωπα των παικτών του Πανθρακικού και του Δερμιτζάκη.

Τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση Πανθρακικός – SKODA Ξάνθη για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Σερφά, Ντιόγκο, Μουνάφο (58` Μίνγκας), Καστσελάν, Τζάνης (78` Σκλιοπίδης), Βαϊρουά, Λουσέρο, Παπαδόπουλος (20` λ.τρ. Κοντογουλίδης).

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Κομεσίδης, Γούτας, Βάλλας, Παϊτο, Φλίσκας, Ντιέ, Μαρίν (83` Πλατέλας), Σολτάνι, Μάνταλος (90΄+ Μπαξεβανίδης), Μαρσελίνιο (64` Σμιθ).

 

ΔΟΛ

Δείτε όλα τα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.