Κάποιες χώρες βρίσκονται έτη φωτός μπροστά από τη δική μας στο θέμα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι η επιβεβαίωση των όσων λέμε.

Στις ΗΠΑ, στο Λος Άντζελες λειτουργεί ειδικό κέντρο – σχολείο, για παιδάκια τα οποία έχουν πρόβλημα όρασης, πολλά μάλιστα είναι εντελώς τυφλά. Στο ίδιο κέντρο λειτουργούν και τμήματα εκπαίδευσης γονέων.

Το Blind children center, μαθαίνει μέσα από ειδικά μαθήματα, τα παιδιά να χρησιμοποιούν όλες τους τις αισθήσεις πλην της οράσεως που δεν έχουν. Μέσα από την αφή, την ακοή, την όσφρηση, τα τυφλά παιδάκια μαθαίνουν να λειτουργούν σε έναν κόσμο που είναι δύσκολος για αυτά. Θα δείτε πως μαθαίνουν να περπατούν με το λευκό μπαστούνι, πως μαθαίνουν να τρώνε, πως μαθαίνουν να παίζουν, να ξεχωρίζουν τα αντικείμενα και τους ήχους, ακόμη και να γράφουν. Πρόκειται για ένα συγκινητικό βίντεο το οποίο θα μπορούσε να αποδειχτεί και χρήσιμος μπούσουλας και για τη δική μας χώρα.

Δείτε το βίντεο

www.iatropedia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.