Ένας πρώην πρωταθλητής του καράτε, ο Φερνάντο Τόρες Μπαένα, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 302 ετών για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων μαθητών, μεταξύ των οποίων και πολλοί ανήλικοι, που φοιτούσαν στη σχολή πολεμικών τεχνών που είχε ιδρύσει.

Το δικαστήριο της Λας Πάλμας, που χαρακτήρισε τον Μπανέα “σεξουαλικό αρπακτικό”, τον έκρινε ένοχο για “ένα έγκλημα κατ’ εξακολούθηση, για σεξουαλική κακοποίηση άνευ προηγουμένου” στην Ισπανία.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης ποινή κάθειρξης 148 ετών στη σύζυγο του Μπαένα, Μαρία Χοσέ Γκονθάλεθ, και 126 χρόνια κάθειρξη σε μια δασκάλα του καράτε, την Ιβόν Γκονθάλεθ. “Μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για μια υπόθεση άνευ προηγουμένου στη δικαστική ιστορία της χώρας”, σημείωσε το δικαστήριο.

Ο 56χρονος πρώην πρωταθλητής είχε συλληφθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2010, όταν τον κατήγγειλε ένας μαθητής του. Η υπόθεση προκάλεσε σάλο στην Ισπανία, ιδίως όταν ένα από τα θύματά του, τον Σεπτέμβριο του 2009, αποκάλυψε ότι είχε κακοποιηθεί σε ηλικία 9 ετών, σε μια περίοδο που η μητέρα του ήταν ετοιμοθάνατη.

Οι ψυχολόγοι που εξέτασαν τον Μπανέα ανέφεραν ότι δεν είναι “ψυχικά ασθενής” αλλά περιέγραψαν έναν άνθρωπο “ιδιαίτερα χειριστικό, παθολογικά ναρκισσευόμενο, με υπέρμετρη αυτοεκτίμηση που τον κάνει να αισθάνεται μοναδικός”, που δεν έχει καμία ενσυναίσθηση “παρά μόνο εάν επιδιώκει να ικανοποιήσει την ανάγκη του να τον θαυμάζουν”.

Επί τουλάχιστον 15 χρόνια ο Μπανέα “οργάνωνε πραγματικά σεξουαλικά όργια όπου οι νέοι όχι μόνο έπρεπε να υποκύπτουν σε κάθε είδους σεξουαλική δραστηριότητα μαζί του αλλά πιέζονταν να κάνουν σεξ και με άλλους μαθητές, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου”, αναφέρεται στην απόφαση. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 302 ετών κάθειρξης λόγω της σοβαρότητας του εγκλήματος, μολονότι η ανώτατη ποινή για παιδεραστία στην Ισπανία είναι τα 20 έτη.

ΑΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.