Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας. Ημέρα τιμής στη διαχρονική προσφορά της γυναίκας στην κοινωνία αλλά και υποχρέωση της ίδιας της κοινωνίας, για πραγματική ισότητα των μελών της, στην εκπαίδευση, την εργασία, την κοινωνική καταξίωση.

Η αρμονική και δημιουργική συνύπαρξη των γυναικών στη δημόσια ζωή αποκαθίσταται καθημερινά στις μέρες μας και εμείς οφείλουμε να αναδείξουμε στην πράξη, όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν το σύγχρονο «πρόσωπο» των γυναικών το οποίο αποκτήθηκε με αγώνες. Παρά τα θετικά βήματα που έχουν γίνει, δυστυχώς ακόμη και σήμερα η γυναίκα δεν απολαμβάνει τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της και τον απαιτούμενο σεβασμό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα για την ισότητα των δύο φύλων στην κοινωνία, έτσι ώστε η σημερινή ημέρα  να έχει συμβολικό χαρακτήρα.

Στη χώρα μας η σύγχρονη γυναίκα έχει αποδείξει ότι μπορεί επάξια να σταθεί στην κοινωνία μέσα από όποιον ρόλο και αν κατέχει.

Ως κοινωνία έχουμε ανάγκη τη δυναμική γυναίκα, τη γυναίκα αγωνίστρια. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε έμπρακτα την παρουσία της στην τοπική κοινωνία μέσα από στοχευμένες δράσεις και ενέργειες.

Χρόνια πολλά στη γυναίκα που καθημερινά παλεύει και βγαίνει νικήτρια.

 

Δήμαρχος Γρεβενών

Δημοσθένης Κουπτσίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.