Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απάτη με κωδικό «Καθαρή ΕΛ.ΑΣ.»

8 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Υπόθεση με εικονικά τιμολόγια για τον καθαρισμό κτιρίων της Αστυνομίας ερευνά η Ασφάλεια
Απάτη με κωδικό «Καθαρή ΕΛ.ΑΣ.»

Οσμή σκανδάλου πίσω από το… καθάρισμα της ΕΛ.ΑΣ. Στελέχη των διωκτικών αρχών έχουν στη διάθεσή τους σειρά ύποπτων παραστατικών για την είσπραξη ΦΠΑ ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ εν ονόματι υπηρεσιών καθαρισμού κεντρικών κτιρίων της ΕΛ.ΑΣ. Κύριο συμπέρασμά τους είναι ότι ίσως κάποιοι πλουτίζουν με το πρόσχημα πως «βγάζουν καθαρή την Ελληνική Αστυνομία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Ασφάλεια Αττικής απασχολεί τις τελευταίες ημέρες υπόθεση παραγωγής και διακίνησης εικονικών τιμολογίων από εταιρείες καθαρισμού με έδρα στην Αθήνα και στη Βόρειο Ελλάδα οι οποίες εμφανίζονται να εισπράττουν τεράστια ποσά μηνιαίως -κυρίως την περίοδο 2010-2011- από την ΕΛ.ΑΣ. για τον καθαρισμό των κτιρίων της λεωφόρου Κατεχάκη, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και άλλων περιφερειακών υπηρεσιών. Ορισμένα παραστατικά αφορούν και άλλες κρατικές υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής όμως δεν επιβεβαιώνεται αυτή η παροχή υπηρεσιών και η ανάθεση του σχετικού έργου από τις κεντρικές υπηρεσίες του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Σε καθένα από αυτά τα τιμολόγια εμφανίζεται να καταβάλλεται ποσό από 15.000 έως 30.000 ευρώ κάθε μήνα για τον καθαρισμό κάθε κτιρίου της Αστυνομίας και έτσι να απαιτείται η αντίστοιχη απόδοση ΦΠΑ.

Κύριος εκδότης αυτών των τιμολογίων εμφανίζεται εταιρεία με έδρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ως υπεργολάβοι παρουσιάζονται δύο άλλες εταιρείες στην Αθήνα. «Το Βήμα» επικοινώνησε με τους εκπροσώπους των δύο αυτών αθηναϊκών εταιρειών οι οποίοι ανέφεραν ότι μόνο περιστασιακά και για ένα-δύο μήνες ασχολήθηκαν με καθαρισμό κτιρίων της ΕΛ.ΑΣ. και σημείωσαν ότι αγνοούσαν αυτόν τον κύκλο εργασιών που καταγράφεται στα τιμολόγια.

Έτσι έχει ήδη αρχίσει έρευνα για την προέλευση αυτών των τιμολογίων και γιατί υπήρξε, περιέργως, η ΕΛ.ΑΣ. ως ο «ιδανικός χώρος καθαρισμού» για να στηθεί το κύκλωμα με τις παράνομες συναλλαγές.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

This entry was posted on Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2013 at 13:43 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply