Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας η τρόικα στην Αθήνα

8 Μαρτίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Συνεχείς συναντήσεις με Στουρνάρα

Έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να παραμείνουν στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, οι οποίοι συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με τους εμπλεκόμενους στο Μνημόνιο υπουργούς, στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα του Μαρτίου (δημόσιος τομέας, τιμές φαρμάκων), προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, θα υπάρξει και 3η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, την προσεχή Κυριακή, χωρίς αυτό να αποκλείει και άλλες συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο.

Η παράταση αυτή επιβεβαιώνει για πολλούς τις πληροφορίες που θέλουν να υπάρχουν εμπλοκές στις συζητήσεις ιδίως σε ό,τι αφορά την κινητικότητα στο Δημόσιο και άλλες προαπαιτούμενες δράσεις για την επόμενη δόση.

Οι συζητήσεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο, αλλά και για τη διευκόλυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών συνεχίζονται πυρετωδώς μεταξύ στελεχών των αρμόδιων υπουργείων και του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας.

ΔΟΛ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

This entry was posted on Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2013 at 10:15 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply