Ανάγκη για άμεση συνέχιση του προγράμματος «Κατ΄ οίκον φροντίδας ηλικιωμένων» – Διαβάστε την απάντηση του Υπουργείου

Με πλήρη ανευθυνότητα χειρίζεται η κυβέρνηση τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας για τους ηλικιωμένους. Όχι μόνο δεν έχουν αποπληρώσει τους εργαζομένους, οι οποίοι με αυταπάρνηση συνεχίζουν το κοινωφελές τους έργο, αλλά δεν έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις με χρονικό ορίζοντα που να εξασφαλίζει το ευ ζην της τρίτης ηλικίας. Και ενώ τα κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί, όπως φαίνεται από τις απαντήσεις των αναφορών, η κυβέρνηση με πλήρη ανευθυνότητα και πάλι δεν έχει προβεί στην αποπληρωμή των εργαζομένων.

Αποτέλεσμα ο μακροχρόνιος εμπαιγμός τους καθώς και η υποβάθμιση του προγράμματος που συμπαραστέκεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αναπηρίας.

Καλούμε τους δύο εμπλεκόμενους Υπουργούς να αποπληρώσουν άμεσα με τα κονδύλια που υπάρχουν ήδη διαθέσιμα τους εργαζόμενους και να συνεχιστεί το πρόγραμμα και έπειτα της 31 Μαρτίου, από τη στιγμή που υπάρχει ειδική εισφορά, καθ’ ότι το όλο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον συντελεί στην αποδόμηση του εισοδήματος των συνταξιούχων με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνέπειες στην αξιοπρεπή διαβίωση τους. Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη στήριξη της τρίτης ηλικίας και να προβεί στις ανάλογες ενέργειες άμεσα.

Πολιτικό Γραφείο Ραχήλ Μακρή

 

Η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών: (Κάντε κλικ για μεγέθυνση)

http://3.bp.blogspot.com/-eo1VUDnNsnw/UTWP4VvHL6I/AAAAAAABvHw/U0o88orLVGI/s1600/7967523_001.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-5Yy5d91wiVI/UTWP-O2mxiI/AAAAAAABvIA/y53HrKasv1o/s1600/7967523_002.jpg

http://1.bp.blogspot.com/-xeDv8GcoRvs/UTWP7W2KOiI/AAAAAAABvH4/tcALz3C1os8/s1600/7967523_003.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.