Τη δημιουργία εφαρμογής άμεσης διασύνδεσης όλων των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών με τα τραπεζικά ιδρύματα δρομολογεί το οικονομικό επιτελείο, στο πλαίσιο της προσπάθειας πάταξης της φοροδιαφυγής.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να ανοίγονται άμεσα οι λογαριασμοί μεγαλοοφειλετών και φοροφυγάδων, καθώς και να παρακολουθούνται ύποπτες κινήσεις κεφαλαίων.

Το μέτρο αυτό αποκαλύπτεται στο χθεσινό σημείωμα του υπουργείου Οικονομικών στις αιτιάσεις της τρόικας για τις αδυναμίες του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση των παρεμβάσεων στη φορολογική διοίκηση

Όπως γράφει η «Ναυτεμπορική», στο πλαίσιο των νέων μέτρων που σχεδιάζονται για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και τα οποία θα περιληφθούν σε ειδικό σχέδιο νόμου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την άνοιξη και θα περιλαμβάνει και τις αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων, προβλέπεται και η αξιοποίηση  περισσοτέρων στοιχείων τρίτων προς όφελος των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Ετσι, μέσα στο 2013, δρομολογείται η δημιουργία εφαρμογής άμεσης διασύνδεσης με τα τραπεζικά ιδρύματα. Αυτή, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, θα μειώσει στο ελάχιστο τις καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση αιτημάτων του ΣΔΟΕ και των λοιπών ελεγκτικών υπηρεσιών, για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.

Απαντώντας στην έκθεση ΔΝΤ – Ε.Ε. το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι το Φεβρουάριο οι φορολογικοί έλεγχοι στις μεγάλες επιχειρήσεις διπλασιάστηκαν, σε σχέση με τον Ιανουάριο, οι έλεγχοι στους φορολογούμενους μεγάλου πλούτου τριπλασιάστηκαν και η είσπραξη των ληξιπροθέσμων χρεών ήταν αυξημένη τον Ιανουάριο κατά 70%. Προαναγγέλλει επίσης αλλαγές στον τρόπο διενέργειας των ελέγχων μέσω της χρήσης έμμεσων τεχνικών προσδιορισμού των εισοδημάτων.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.