Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στην τελική ευθεία οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

27 Φεβρουαρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη διεξαγωγή των κρίσεων των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα ο αρχηγός του Σώματος Ν. Παπαγιαννόπουλος θα δώσει στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια τον δικό του σχεδιασμό και τα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν το νέο διοικητικό σχήμα.

Και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει στην αστυνομική ηγεσία και το επόμενο 6μηνο. Αυτή η λίστα, δεν είναι απαραίτητο να είναι εκείνη που θα αποτελέσει τον βασικό γνώμονα για τη διεξαγωγή των κρίσεων των αξιωματικών.

Το θέμα με τον αρχηγό φαίνεται -εκτός απροόπτου- να έχει κλείσει, αφού προς το παρόν το πρόσωπό του ικανοποιεί την πολιτική ηγεσία και αποτελεί και την «εύκολη λύση» απόδοσης ευθυνών σε περίπτωση… έκτακτων καταστάσεων.

Παράλληλα μέσα στο επόμενο 6μηνο αναμένεται να έχουν συνταχθεί όλα τα προεδρικά διατάγματα για τον «ανασχηματισμό» της Ελληνικής Αστυνομίας. Η τελική διαμόρφωση των κρίσεων των αξιωματικών θα γίνει με τη… συμβολή και του Μεγάρου Μαξίμου, ως -δυστυχώς- συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια.

Το μεγαλύτερο πάντως πρόβλημα που φαίνεται ν’ ανακύπτει, είναι για τη θέση του αττικάρχη, καθώς οι ικανοί για να καταλάβουν αυτό το νευραλγικό πόστο βρίσκονται κάπως πίσω στην ιεραρχία. Ο προβληματισμός στην τοποθέτηση συγκεκριμένων αξιωματικών σε αυτή τη θέση έγκειται στην πρόβλεψη έκρυθμων κοινωνικών καταστάσεων, που πιθανότατα θα ανακύψουν στο μέλλον, με απαιτούμενο την ικανότητα να ανταπεξέλθουν στην αντιμετώπισή τους.

www.newsit.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου, 2013 at 07:36 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply