Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γαλλία: Κόλλησε το γκάζι στα 200 χλμ. και σώθηκε όταν «σώθηκε» η βενζίνη

17 Φεβρουαρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Γαλλία: Κόλλησε το γκάζι στα 200 χλμ. και σώθηκε όταν «σώθηκε» η βενζίνηΌσο ο άτυχος οδηγός πατούσε το φρένο, τόσο το αυτοκίνητο επιτάχυνε. Tο «Ρενό» Laguna που οδηγούσε άρχισε σταδιακά να «κολλάει», στα 100 χιλιόμετρα την ώρα και μετά – οριστικά – στα 200 χιλιόμετρα την ώρα!

Όσο ο άτυχος οδηγός πατούσε το φρένο, τόσο το όχημα επιτάχυνε Βρήκε την ψυχραιμία να τηλεφωνήσει στην αστυνομία, εξηγώντας την κατάσταση.

Έχοντας σταθερά «διακοσαρίσει», το Laguna πέρασε από τις παραθαλάσσιες πόλεις Καλαί και Δουνκέρκη και…μπήκε στο έδαφος του Βελγίου !

Το μαρτύριο έλαβε τέλος όταν έμεινε από βενζίνη μία ώρα μετά

Οταν ο Γάλλος Φρανκ Λεσέρφ μπήκε στο αυτοκίνητό του για να πάει, όπως κάθε εβδομάδα, στο σουπερμάρκετ, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα ζούσε μία πρωτοφανή περιπέτεια. Το γκάζι του ειδικά διαμορφωμένου για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) Ρενό Laguna άρχισε σταδιακά να «κολλάει» για να σταθεροποιηθεί οριστικά και για εκείνον τρομακτικά στα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Βγήκε στον αυτοκινητόδρομο Α16 της βορειοδυτικής Γαλλίας από την πόλη Αμπεβίλ, έπιασε την αριστερή λωρίδα και…έγινε «πύραυλος».

Βρήκε την ψυχραιμία να τηλεφωνήσει στην αστυνομία, εξηγώντας την κατάσταση.

Οι αστυνομικοί ανέλαβαν αμέσως δράση: έστειλαν περιπολικά τα οποία προσέγγισαν το αυτοκίνητο με το «τρελαμένο γκάζι» και σχημάτισαν μια αυτοκινητοπομπή που κινείτο με ιλλιγγιώδη ταχύτητα, ανοίγοντας τον δρόμο μπροστά.

Παράλληλα, έδωσαν εντολή να σηκώσουν τις μπάρες τρεις σταθμοί διοδίων, ώστε να μην συμβεί ατύχημα.

Τέλος, επικοινώνησαν με τεχνικό της Ρενό, ο οποίος προσπάθησε εξ αποστάσεως, χωρίς αποτέλεσμα, να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Εχοντας σταθερά «διακοσαρίσει», το Laguna πέρασε από τις παραθαλάσσιες πόλεις Καλαί και Δουνκέρκη και…μπήκε στο έδαφος του Βελγίου!

Το μαρτύριο έλαβε τέλος όταν έμεινε από βενζίνη μία ώρα μετά.

Ο οδηγός το έριξε σε ένα χαμηλό χαντάκι λίγο έξω από την βελγική πόλη Αλβερινγκέμ, χωρίς ο ίδιος να τραυματισθεί. Ωστόσο αμέσως μετά έπαθε δύο κρίσεις επιληψίας.

«Η ζωή μου ξαναπέρασε μπροστά απ’ τα μάτια μου. Το μόνο που ήθελα ήταν να σταματήσω» δήλωσε αργότερα ο
Λεσέρφ. Είπε επίσης ότι το γκάζι είχε κολλήσει και στο παρελθόν γιαυτό πήγε το αυτοκίνητο σε συνεργείο, όπου όμως τον διαβεβαίωσαν ότι «δεν έχει τίποτα».

Ο δικηγόρος του είπε ότι ετοιμάζει αγωγή εναντίον της αυτοκινητοβιομηχανίας Ρενό γιατί έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του πελάτη του.

Η Ρενό επιφυλάχθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση πριν από την ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργεί η γαλλική τροχαία για το περιστατικό.

ΔΟΛ

This entry was posted on Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου, 2013 at 22:44 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply