Ο Γιώργος Παπανδρέου γράφει για τις γυναίκες Με αφορμή την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου, ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός γράφει στο Project Syndicate για τα πρόσφατα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης σε ένα άρθρο με τίτλο «Τερματίζοντας τον Πόλεμο Εναντίον των Γυναικών».

Στο άρθρο του ο Γιώργος Παπανδρέου συνδέει την ημέρα των ερωτευμένων με τη μάστιγα του βιασμού και τις κινητοποιήσεις που θα γίνουν τη μέρα εκείνη διεθνώς ως μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου.

«Την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αναρίθμητα ζευγάρια θα γιορτάσουν ρομαντικά υπό το φως των κεριών. Την ίδια μέρα, ένα εκατομμύριο γυναίκες και άνδρες ανά τον κόσμο θα σταθούν για να κρατήσουν ένα αναμμένο κερί για την πιο σκοτεινή πλευρά των σχέσεων μεταξύ των δύο φύλων».

Στη συνέχεια, παραθέτοντας στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, ο πρώην πρωθυπουργός προσεγγίζει το πρόβλημα της σεξουαλικής κακοποίησης των γυναικών, ενώ αναφέρει τον πρόσφατο βιασμό της 23χρονης Ινδής γυναίκας από συμπατριώτες της καθώς και παραδείγματα από την Αίγυπτο και το Αφγανιστάν.

«Ο φεμινισμός καλείται να παίξει έναν πολύ ζωτικό ρόλο τον 21ο αιώνα. Η αλλαγή είναι πιθανή αλλά απαιτεί συλλογική δράση», τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ κλείνει το άρθρο του ως εξής:

«Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία από την βία. Στις 14 Φεβρουαρίου, άνδρες και γυναίκες απ’ όλον τον κόσμο θα στηρίξουν το ‘One Billion Rising’, μια διεθνή έκκληση στήριξης στο ένα δισεκατομμύριο των γυναικών που έχουν επιβιώσει από τη βία και την κακομεταχείριση. Είτε επιλέξετε να διαδηλώσετε, να χορέψετε, να φωνάξετε ή απλά να αντισταθείτε, η συμμετοχή σας θα φέρει τον κόσμο πιο κοντά στο τέλος αυτού του θανάσιμου πολέμου κατά των γυναικών».

Το άρθρο συνυπογράφει η Quafa Hajji, πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών.

ΕΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.