Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πέθανε ο διακεκριμένος νευροχειρουργός Χρήστος Αντωνιάδης – Δείτε ποιός ήταν

4 Φεβρουαρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ηταν και ποιητής του ποντιακού ελληνισμού

Πέθανε ο διακεκριμένος νευροχειρουργός Χρήστος Αντωνιάδης

Την τελευταία του πνοή άφησε το Σάββατο, σε ηλικία μόλις 63 ετών, ο διακεκριμένος νευροχειρουργός Χρήστος Αντωνιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το kozan.gr, υπέστη ανακοπή καρδιάς, ενώ η κηδεία του έγινε την Κυριακή από το παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, στην Ξηρολίμνη Κοζάνης, απ’ όπου και καταγόταν.

Ποιός ήταν: Ο Χρήστος Αντωνιάδης αποτέλεσε καμάρι του νεότερου ποντιακού ελληνισμού, τόσο ως σπουδαίος επιστήμονας στην Ιατρική όσο και ως στιχουργός, που είχε τη μοναδική ικανότητα να περιγράφει σύγχρονες μορφές ζωής και καταστάσεις μέσα από αυθεντικά ποντιακά στιχουργήματα.

Σε ψήφισμά του, το δ.σ. της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ), μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατό του, αποφάσισε ομόφωνα να εκφραστούν τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του, να παραστεί το δ.σ. στην κηδεία του, να εκφωνήσει επικήδειο λόγο ο πρόεδρος Γεώργιος Παρχαρίδης και να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

Ο Χρήστος Αντωνιάδης ήταν επίκουρος καθηγητής Νευροχειρουργικής του ΑΠΘ. Γεννήθηκε στην Ξηρολίμνη της Κοζάνης και σπούδασε στην Ιατρική σχολή της Θεσσαλονίκης. Το 1976 μετέβη στη Γερμανία, όπου και εκπαιδεύτηκε στη μικροχειρουργική και στη νευροδιαγνωστική.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία στην Ελλάδα, επέστρεψε στη Γερμανία, όπου το 1982 αναγορεύτηκε διδάκτωρ. Εκλέχτηκε λέκτορας του ΑΠΘ το 1992 και το 1998 έγινε επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν ως νευροχειρουργός στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στη Νευροχειρουργική Κλινική του ΑΠΘ, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Φάρογλου και όλων των συνεργατών της κλινικής, ανέπτυξε νέα μέθοδο για την αντιμετώπιση των χρόνιων υποσκληριδίων αιματωμάτων, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των υποτροπών και τον μηδενισμό της θνητότητας. Αυτή αποτελεί σήμερα μια βασική μέθοδο στην αντιμετώπιση των χρόνιων υποσκληριδίων αιματωμάτων.

Το συγγραφικό και ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 150 εργασίες που έχουν ανακοινωθεί σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια. Ασχολήθηκε με την ποντιακή μουσική, έχει γράψει ποντιακούς στίχους που μελοποιήθηκαν και τραγουδήθηκαν από καταξιωμένους πόντιους καλλιτέχνες. Αξιόλογη είναι η συμμετοχή του στην ποντιακή δισκογραφία με κατ’ εξοχήν δικά του τραγούδια σε 7 δίσκους.

ΔΟΛ

This entry was posted on Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, 2013 at 09:09 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΜΟΥΣΙΚΗ -ΤΑΙΝΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply