http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/78089B97C2C02B820908A7397933B7FA.jpgΤο υπουργείο Οικονομικών σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους 25.000 φορολογούμενους οι οποίοι εμφανίζονται σε πρώτη ανάγνωση να μην μπορούν να δικαιολογήσουν με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις εμβάσματα στο εξωτερικό ύψους 7 δισ. ευρώ την τριετία 2009-2011.

Το περιθώριο για την υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων προκειμένου να αποφύγουν πρόσθετους φόρους έως και 45% στη διαφορά ανάμεσα στα εμβάσματα που έβγαλαν στο εξωτερικό και τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, εκπνέει στις 31 Ιανουαρίου και μέχρι τότε, όπως προκύπτει από εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, καλούνται να συγκεντρώσουν επαρκές αποδεικτικό υλικό.

Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν και να υποβάλλουν σε ειδική εφαρμογή της ΓΓΠΣ:

– Στοιχεία που να αποδεικνύουν το ακριβές ποσό του εμβάσματος στο εξωτερικό ή να τεκμηριώνουν ότι αυτό δεν ανήκει στο πρόσωπο που εμφανίζεται στα στοιχεία των τραπεζών καθώς και πλήρη στοιχεία των συνδικαιούχων του εμβάσματος.

– Ολα τα αντίγραφα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και των εκκαθαριστικών που έχουν υποβληθεί τουλάχιστον μέχρι το 2004, εφόσον επικαλούνται διαθέσιμα κεφάλαια για τα έτη αυτά καθώς και τυχόν αντίγραφα αρχικών ή συμπληρωματικών δηλώσεων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η εκτίμηση που επικρατεί πλέον στο υπουργείο Οικονομικών είναι ότι η πλειοψηφία των φορολογουμένων θα μπορέσει να καλύψει τις αρχικά θεαματικές αποκλίσεις δηλωθέντων εισοδημάτων και εμβασμάτων .

Χιλιάδες φορολογούμενοι, όμως, που δεν θα καταφέρουν να δικαιολογήσουν στο σύνολό τους τα κεφάλαια που έβγαλαν στο εξωτερικό θα κληθούν να πληρώσουν έξτρα φόρο έως και 45% καθώς η νομοθεσία ορίζει ότι σε αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλεται ο εκάστοτε ισχύον συντελεστής φορολογίας εισοδήματος.

ΤΑ ΝΕΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.