Νέα πυρά δέχεται ο Λοβέρδος από πρώην συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ

http://1.bp.blogspot.com/-LcQCUGezXco/UP4zZFEzbmI/AAAAAAABfpI/cbE6G11KRSs/s1600/21.jpgΤα πυρά πρώην συναδέλφων του, υπουργών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε και χθες ο Ανδρέας Λοβέρδος για την αναφορά του πως Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου οδήγησαν τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο πρώην υπουργός πάντως επέμεινε ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του και ότι απλώς τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συνάδελφοί του σε άτυπες συνεδριάσεις είχαν διατυπώσει τις διαφωνίες τους για την προσφυγή στο ΔΝΤ.

Η Ιπποκράτους επιμελώς δεν παρενέβη στη διένεξη μελών του παλιού κυβερνητικού σχήματος. Ωστόσο, παράγοντες του ΠΑΣΟΚ διατύπωναν χθες το σιβυλλικό ερώτημα: «Ποιον εξυπηρετούν όλα αυτά;».

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης σχολίασε δηκτικά ότι «ο Λοβέρδος το τελευταίο διάστημα επέλεξε να έχει μια δική του πορεία στα πράγματα και θα δούμε πού θα πάει».

H ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ. Αυστηρή κριτική στον Ανδρέα Λοβέρδο άσκησε για δεύτερη ημέρα και η Λούκα Κατσέλη, η οποία έχει πει ότι δεν γνώριζε για την απόφαση συμμετοχής στο ΔΝΤ. Μιλώντας στον Βήμα FM ανέφερε ότι την τελική απόφαση την πήραν ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών και μάλιστα «για την ανακοίνωση στο Καστελλόριζο, ακόμα και υπουργοί στο οικονομικό επιτελείο, όπως εγώ, δεν το γνωρίζαμε»!

Αιχμές για τον Ανδρέα Λοβέρδο άφησε και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook ζήτησε «να σταματήσουμε να θολώνουμε τα γεγονότα και να εξηγήσουμε στην κοινωνία την αναγκαιότητα της προσφυγής μας στον τριμερή μηχανισμό στήριξης». Πρόσθεσε ότι «δυστυχώς σήμερα απαξιώνουμε τις προσπάθειες μιας ολόκληρης Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προβάλλουμε τις όποιες τότε προσωπικές μας σκέψεις, αμφιβολίες, αντιρρήσεις, πιστεύοντας ανώδυνα ότι η ανοχή της κοινωνίας είναι τεράστια…».

Στο ίδιο πνεύμα ο πρώην υπουργός Πάνος Μπεγλίτης είπε στον Σκάι: «Δεν ξέρω εάν βρισκόμαστε σε περίοδο ιστορικού αναθεωρητισμού, αλλά ειλικρινά στέκομαι αδύναμος να προσδιορίσω τα αίτια της αναμόχλευσης ενός κοινού παρελθόντος που ήταν συγκλονιστικό και για εμάς ως παράταξη, αλλά και για τη χώρα».

Μιλώντας στον ίδιο σταθμό ο Ανδρέας Λοβέρδος παρατήρησε: «Η παρεξήγηση που κάνουν ορισμένοι επίτηδες είναι να λένε ότι η δική μου κριτική σε αυτό είναι αλλαγή στάσης. Εγώ ό,τι έλεγα τότε το λέω και τώρα, ότι εκείνο που με χαρακτηρίζει είναι ότι δεν αλλάζω απόψεις και δεν κρύβομαι».

Οι 35άρηδες
Στη Γραμματεία της ΚΟΕΣ που συνεδριάζει μεθαύριο στην Ιπποκράτους αναμένεται να συζητηθούν όλα τα κείμενα του προσυνεδριακού διαλόγου. Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανέθεσε σε μια ομάδα 35άρηδων της Μονάδας Ανάπτυξης Πολιτικών να του ετοιμάσουν το κείμενο που θα αποτελεί ουσιαστικά και το νέο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο Κυριάκος Πιερακάκης που μαζί με άλλους 22 συντονιστές συνέγραψαν 220 σελίδες.

Βούλα Κεχαγιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.