Συγκρατημένη αισιοδοξία για το ξεπαγωμα τον ερχόμενο Απρίλιο των έργων κατασκευής των νέων αυτοκινητόδρομων εξέφρασε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χορστ Ραιχενμπαχ κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς για να είμαστε απολύτως βέβαιοι για οτιδήποτε, διότι δεν υπάρχει οριστική συμφωνία. Ωστόσο, είναι πάρα πολύ σημαντικό να πούμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο σε αυτό το στάδιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρα του, ο Κωστής Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «αφού συμφωνήσαμε μετά τους παραραχωρησιουχους καταρχήν, τώρα συζητάμε με τις τράπεζες. Άρα πρέπει να συζητήσουμε και με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα».

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόκειται μέσα στις επόμενες μέρες να μεταβεί στις Βρυξέλες προκειμένου να έχει συνάντηση για το θεμα με τους αρμόδιους επιτρόπους, και, όπως αναφέρθηκε, να υπάρξει μια πρώιμη πολιτική απόφαση.

Υπενθυμιζεται ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του περασμένου Δεκεμβρίου, περιορίζεται το φυσικό αντικείμενο του συνόλου των έργων, με το 20% από αυτά να μετατίθεται σε δεύτερη φάση. Ο στόχος είναι αυτά να προωθηθούν μέσα στην επόμενη τριετία.

Πρόκειται για το τμήμα Πάτρα – Πύργος –Τσακωνα της Ολυμπίας Οδού και τα τμήματα Τρίκαλα –Εγνατία και Λαμία –Ξυνιαδα του Ε-65. Σε ο,τι αφορά το ύψος των αποζημιώσεων αυτό ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες στα 280 εκατομμύρια ευρω.

Προκόπης Γιόγιακας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.