xakerΧειροπέδες πέρασαν στον προμηθευτή των στοιχείων 9.000.000 πολιτών που είχαν διαρρεύσει πριν λίγο καιρό. Μετά την σύλληψη αυτή οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θεωρούν ότι είναι κοντά στην άκρη του νήματος για την αποκάλυψη εκείνων που έκλεψαν τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών

Ο προμηθευτής των στοιχείων ήταν ιδιοκτήτης μιας εταιρίας στα Εξάρχεια, στους υπολογιστές της οποίας, οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν σκληρούς δίσκους άνω των 13.000 GB και κάθε είδους δεδομένα πολιτών.

Στα γραφεία της εταιρίας μετά από έλεγχο της Δίωξης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι συνολικής χωρητικότητας παραπάνω από 13.000 GB και ψηφιακές βάσεις με εκατοντάδες χιλιάδες δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως ονοματεπώνυμα, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, ποσά εισοδημάτων, αριθμοί απόρρητων τηλεφώνων φορολογικά στοιχεία κ.α.

Ο 45χρονος ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας συνελήφθη, καθώς σχηματίστηκε εις βάρος τους ποινική δικογραφία για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

H επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.