Το γύρο του κόσμου κάνει η συγκλονιστική φωτογραφία που δείχνει ένα μωρό κατά τη στιγμή της γέννας, το οποίο πριν καλά-καλά ξεπροβάλει ολόκληρο από την κοιλιά της μαμάς του, γραπώνει το χέρι το γιατρού. Πολλοί έσπευσαν να σχολιάσουν ότι απεικονίζει την «αγωνία της εξόδου», αλλά και την αγωνία για το άγνωστο.

Μητέρα του μικρού κοριτσιού είναι η, φωτογράφος στο επάγγελμα Αλίσια Ατκινς από την Αριζόνα.

Το κοριτσάκι γεννήθηκε με καισαρική τομή τον Οκτώβριο του 2012 και ο μπαμπάς της κατέγραφε με μια φωτογραφική μηχανή λεπτό προς λεπτό όλη τη διαδικασία της γέννας. Στις 26 Δεκεμβρίου ανέβασαν τη συγκλονιστική αυτή φωτογραφία στη σελίδα της Ατκινς στο Facebook.

Η φωτογραφία έκανε χιλιάδες shares και έκανε κυριολεκτικά το γύρο του κόσμου.

Πάντως, μια ανάλογη φωτογραφία είχε δημοσιευτεί στις 19 Αυγούστου του 1999, όταν ο φωτογράφος Μάικλ Κλάνσι είχε απαθανατίσει το «χέρι του εμβρύου», που απεικόνιζε ένα έμβρυο 21 εβδομάδων να γαντζώνεται από το δάχτυλο ενός από τους γιατρούς κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης -μέσα στον αμνιακό σάκο- με σκοπό την αποκατάσταση της διχοτομημένης σπονδυλικής του στήλης, πάθηση που μπορούσε να αποβεί μοιραία για τη ζωή του.

Οταν η εγχείρηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς το έμβρυο έβγαλε το μικροσκοπικό αλλά ανεπτυγμένο χεράκι του μέσα από την τομή και γαντζώθηκε από το δάχτυλο του έκπληκτου γιατρού.

«Ηταν μία φωτογραφία – θαύμα. Ηταν η πιο πρώιμη ανθρώπινη αλληλεπίδραση που έχει καταγραφεί», είχε πει τότε ο φωτογράφος.

Οι εκδότες του περιοδικού New York Times ονόμασαν τη φωτογραφία «Hand of Hope» (Χέρι της ελπίδας).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.