Διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο Έλληνες υπήκοοι, ένας 29χρονος άνδρας και μία 23χρονη γυναίκα, ενώ αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους. Οι δράστες αφαίρεσαν συνολικά, χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα αξίας39.000  ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ.

Αναλυτικότερα:
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης κλοπές οικιών στην Κοζάνη που διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο (Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2012) και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ένας άνδρας 29 χρονών και μία γυναίκα 23 χρονών, ενώ αναζητούνται άγνωστοι συνεργοί τους.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων, ιχνών και πειστηρίων, εξιχνιάστηκαν συνολικά 11 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια στην πόλη της Κοζάνης, που διαπράχθηκαν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2012, συνήθως κατά τις πρωινές ή απογευματινές ώρες.

Οι φερόμενοι ως δράστες από κοινού με άλλα άγνωστα άτομα, έχοντας συγκροτήσει ομάδα που λειτουργούσε σε οργανωμένη βάση με κατανεμημένους ρόλους, αποτελούμενη κάθε φορά από τρία ή τέσσερα άτομα και χρησιμοποιώντας διάφορα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους, δρούσε με σκοπό την διάπραξη κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Οι φερόμενοι ως δράστες, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των τριάντα εννέα χιλιάδων (39.000) ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων τετρακοσίων (2.400) ευρώ.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των φερομένων δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.