Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εγγονός πρωθυπουργού ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

26 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ο ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) Σίνζο Άμπε εξελέγη σήμερα νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας από την Κάτω Βουλή, αναλαμβάνοντας για δεύτερη φορά μέσα σε μια εξαετία να κυβερνήσει την τρίτη σε μέγεθος οικονομία του κόσμου.

Η εκλογή του Άμπε ήταν αναμενόμενη αφού το LDP πέτυχε σαρωτική νίκη στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 16ης Δεκεμβρίου κερδίζοντας 294 από τις 480 έδρες του κοινοβουλίου.

Στην ψηφοφορία στην Κάτω Βουλή ο 58χρονος Άμπε έλαβε 328 ψήφους υπέρ σε σύνολο 478 ψηφισάντων.

Ο Άμπε, εγγονός ενός πρώην πρωθυπουργού, έχει υποσχεθεί ότι θα πιέσει την Τράπεζα της Ιαπωνίας να υιοθετήσει μια επιθετική αναπτυξιακή πολιτική με μείωση των επιτοκίων ώστε να ανακάμψει η οικονομία που βρίσκεται σε ύφεστη την τελευταία τριετία.

Στοχεύει επίσης να τηρήσει σκληρή στάση στη διαμάχη του Πεκίνου με το Τόκιο για την κυριότητα των διαφιλονικούμενων νησιών Σενκάκου.

www.newsit.gr

This entry was posted on Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου, 2012 at 17:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply