Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Όταν ο Άγιος Βασίλης πέρασε πάνω από την Ακρόπολη και τη Σαντορίνη (VIDEO)

26 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Η NORAD κατέγραψε την πορεία του και την “ανέβασε” στο YouTube

Στην Ελλάδα, παραδοσιακά, έρχεται την Πρωτοχρονιά. Αλλά κάποιες φορές κάνει εξαιρέσεις. Μπορεί να έρθει και Χριστούγεννα, ποιος ξέρει;

Πόσες φορές δεν ξυπνήσαμε να δούμε αν το μελομακάρονο και ο κουραμπιές κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν φαγωμένα. Αν υπήρχε δώρο. Αν είχε έρθει ο Άγιος Βασίλης;

Πολλές είναι η απάντηση. Τα… παλιά τα χρόνια, περιμέναμε ξάγρυπνοι να ακούσουμε θόρυβο από το τζάκι. Να δούμε τη φιγούρα του παχουλού παππού με τα άσπρα γένια και την κόκκινη στολή να αφήνει κάτω από το δέντρο το δώρο μας. Σημάδι ότι υπήρξαμε καλά παιδιά μέσα στη χρονιά.

Τώρα, βέβαια, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε σημείο να εντοπίζει ακόμη και το που βρίσκεται το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη!

Πως γίνεται αυτό; Η NORAD (η Βορειοαμερικανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας) το έκανε, όπως κάθε χρόνο εδώ και σχεδόν 50 χρόνια. Παρακολουθεί τον αγαπημένο Άγιο των παιδιών και καταγράφει την πορεία του.

Όπως γράφει το newsit.gr, στην ιστοσελίδα www.noradsanta.org μπορεί κανείς να δει όλη την πορεία του Άγιου Βασίλη. Από που πέρασε, που άφησε δώρα.

Στην Ελλάδα, έκανε ένα πέρασμα από την Ακρόπολη και τη Σαντορίνη, όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί!

Στη Γαλλία, πέρασε φυσικά μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ

Στο Λονδίνο από τον Πύργο του Λονδίνου, από το London Eye και τη Βουλή…

This entry was posted on Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου, 2012 at 22:51 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply