ΔΑν δεν κοιμό-Ντουσαν…υο ακόμα «τσάμπα» βαθμούς έχασε η ΑΕΚ!

Λίγο αφού ο Σταματής έμοιαζε να τη λυτρώνει, η άμυνα της «Ένωσης» κοιμήθηκε και ο Ατρόμητος του Ντούσαν Μπάγεβιτς της έκλεψε το 1-1 με τον Ιγκλέσιας!

Μαχητικοί οι «κιτρινόμαυροι», πάλεψαν απέναντι σε ποιοτικό αντίπαλο, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν ν’ αποκτήσουν συγκατοίκους στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Πώς έπαιξε

Την αναμενόμενη απόπειρα εξορθολογισμού της ενδεκάδας του έκανε ο Έβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός παρέταξε τελικά τη διάταξη που δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση και τοποθέτησε σε θέσεις… πιο κοντινές στις φυσικές τους τον Κοντοέ και τον Κατίδη. Κατά τ’ άλλα, επανέφερε τον Γιάγκο στην άμυνα, ενώ διατήρησε ως προωθημένο τον Παυλή.

Έτσι, το 4-3-3 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής και Βλάχος. Σε ρόλο καθαρού αμυντικού χαφ ξεκίνησε ο Κορδέρο, μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι οι Γκερέιρο-Κατίδης και στην τριάδα της επίθεσης οι Φουρτάδο (αριστερά), Φούντας (δεξιά) και Παυλής (κορυφή).

Πριν συμπληρωθούν δυο λεπτά αγώνα τα φώτα μπροστά από τα καρέ του Κωνσταντόπουλου άρχισαν να αναβοσβήνουν. Σαν να ‘θελε και το… ΟΑΚΑ να προειδοποιήσει την ΑΕΚ ότι έχει απέναντί της ποιοτικό αντίπαλο. Μια ομάδα που θα βγάλει φάσεις από συνδυασμούς (όπως εκείνη στο 3’, όταν ο Κωνσταντόπουλος απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Νάστου). Αλλά και μια ομάδα που θα εκμεταλλευτεί κάθε λάθος για να χτυπήσει στην «κόντρα».

Σαν να το έκαναν επίτηδες λοιπόν (ή σαν να μην είχε πετύχει η έμπνευση του Λίνεν να βάλει τρεις δημιουργικούς χαφ στο κέντρο) οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν λάθη-αντεπιθέσεις. Κι ευτυχώς για ‘κείνους που υπήρχε ο Κωνσταντόπουλος. Είτε για να σταματήσει, είτε για να «κλείσει» σωστά τον Επστάιν σε δυο περιπτώσεις. Αλλά και να επιτρέψει ενδιάμεσα στους συμπαίκτες του -σε ένα πολύ καλό τέταρτο- να πιέσουν. Και να πλησιάσουν τόσο πολύ στο γκολ, όσο η μπάλα στη γραμμή μετά την ενστικτώδη απόκρουση του Ιτάνζ σε κεφαλιά του Παυλή.

Το χειρότερο του πρώτου ημιχρόνου όμως δεν ήταν πως η ΑΕΚ έχανε την αυτοσυγκέντρωσή της. Ήταν πως έχασε τον Κορδέρο (που τραυματίστηκε). Και το κενό του -παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Κοτσαρίδη- δεν χρειάστηκε ούτε λεπτό για ν’ αρχίσει να χάσκει. Την ώρα λοιπόν που οι Κατίδης και Γκερέιρο καθυστερούσαν την ανάπτυξη (αντί να τη βελτιώνουν) το γκολ του Ατρομήτου έμοιαζε ότι δεν θα καθυστερήσει (μετά και τη διπλή ευκαιρία Καραμάνου-Μπρίτο).

Κι όμως! Εκεί που έμπαινε στο μυαλό των φιλοξενούμενων ότι θα προηγηθούν, μπήκε στο ματς ο Σταματής! Και δεν χρειάστηκε άλλη επαφή με την μπάλα -εκτός από την πρώτη στη σέντρα του Φούντα- για να δείξει ότι λυτρώνει την ΑΕΚ! Προσωρινά… Διότι ο Ιγκλέσιας είχε άλλη άποψη. Και εκμεταλλευόμενος τον βαθύ ύπνο της άμυνας της «Ένωσης» σε εκτέλεση φάουλ (μετά το οποίο πάντως θα μπορούσε να αποβληθεί ο Κούτσι) δεν πήρε μόνο τον πόντο για τον Ατρόμητο. Πήρε και την μπουκιά από το στόμα των πεινασμένων, για βαθμούς, παικτών της ΑΕΚ.

Τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova από την αναμέτρηση ΑΕΚ – Ατρόμητος για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Γιάγκο (Τσούπρος), Κουτρουμπής, Βλάχος, Κορδέρο (42’ λ.τ. Κοτσαρίδης), Γκερέιρο, Κατίδης, Φουρτάδο (65’ Σταματής, Φούντας, Παυλής

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Κατσικοκέρης, Αρκούδας, Γροντής

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Νάστος, Ιγκλέσιας, Μπρίτο, Δημούτσος (69’ Κούτσι), Επστάιν (68’ Πίτου Γκαρσία), Καραγκούνης (74’ Μπέλιτς), Καραμάνος

Στον πάγκο έμειναν οι: Ράντμαν, Μπάλλας, Αθανασίου, Τζαμάλ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τάτσης (Ηπείρου), Μαγιάννης (Άρτας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.