Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Καταθέσεις εις βάρος ΜΚΟ για πολυτελείς αποστολές στην Αρκτική και κρουαζιέρες στο Νείλο

16 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μπαίνουν στο στόχαστρο της Οικονομικής Αστυνομίας

Μετά από πολύμηνες έρευνες της οικονομικής αστυνομίας, οι πρώτες ποινικές διώξεις για απάτη και ξέπλυμα χρήματος σε βάρος Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Εισαγγελία Αθηνών… είναι προ των πυλών.

Η αρχή θα γίνει από την ΜΚΟ “Κύκλος της Πάτμου”, στην οποία εμπλέκονται επιχειρηματίες, πολιτικοί μηχανικοί, διπλωματικοί υπάλληλοι.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει επιβαρυντικά στοιχεία και αδικαιολόγητα παραστατικά, ύψους 20 εκατ. ευρώ στα χαρτοφυλάκια των οργανώσεων που απομυζούν τον κρατικό κορβανά στο όνομα της ευαισθησίας και της αλληλεγγύης. Ήδη έχουν δώσει καταθέσεις στην Οικονομική Αστυνομία, δεκάδες υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Πολιτισμού, του ΟΠΑΠ, καθώς και ιδιώτες – όσοι κατά καιρούς ενέκριναν τις χρηματοδοτήσεις των οργανώσεων.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα πάντα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες και για τις ΜΚΟ “Αλληλεγγύη”, “Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης”, το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη “Δήμητρα»”, ο Διεθνής Οργανισμός Γαλλοφωνίας, το Ιδρυμα Αγά Χαν, το Ευρωπαϊκό Πολτιστικό και Ερευνητικό Κέντρο Αθηνών και άλλες.

Ο κύκλος της “αμαρτίας” της Πάτμου…

Από τις αρχές του 2010 η ΜΚΟ έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είχε στόχο τη σύνδεση της θρησκευτικής συνείδησης με το περιβάλλον.

Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία, η οργάνωση έχει στο βιογραφικό της… συνολικά εννέα συμπόσια, για τα οποία δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και γίνονταν σε πλοία στον Μισισιπή, τον Νείλο, τον Δούναβη αλλά και την Αρκτική.

Ο “Κύκλος της Πάτμου”, σύμφωνα με την εφημερίδα, είχε δώσει 600.000 ευρώ για να ναυλώσει παγοθραυστικό, προκειμένου να φιλοξενήσει σε αυτό δεκάδες καλεσμένους σε συμπόσιο στο Βόρειο Πόλο.

Πρώην εστεμμένοι, ανώτατοι κληρικοί από πολλές χώρες του κόσμου, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ο πρώην επικεφαλής του ΟΗΕ Κόφι Ανάν είχαν μάλιστα συμμετάσχει σε αυτό.

Ο “Κύκλος της Πάτμου” έχει εισπράξει 1.190.000 ευρώ από το υπουργείο Εξωτερικών, 1,2 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ, 300.000 ευρώ από τη Βουλή και περίπου 60.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού.

Η ίδια ΜΚΟ βρέθηκε να διαθέτει 4,2 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα του Λονδίνου, ποσό το οποίο ουδέποτε δηλώθηκε επίσημα.

Η Οικονομική Αστυνομία ερευνά και υπόθεση ακινήτου στο Χορευτό Πηλίου, το οποίο αγόρασε μέσω off shore εταιρείας μέλος της ΜΚΟ, ενώ ο κύκλος ερευνών φαίνεται ότι θα επεκταθεί το επόμενο διάστημα.

News247.gr

This entry was posted on Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, 2012 at 21:24 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply