ΟΡΑΤΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ… ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τη Βουλή πραγματοποίησαν χθες για άλλη μία φορά οι απεργοί Εντείνεται το πολεμικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ κυβέρνησης και εργαζομένων στους δήμους οι οποίοι, σήμερα και αύριο, απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τη Βουλή πραγματοποίησαν χθες για άλλη μία φορά οι απεργοί

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σύμφωνα με τις εξελίξεις, χριστουγεννιάτικο φόντο στην πόλη να αποτελέσουν για μία ακόμη φορά οι σωροί των σκουπιδιών, που στο μεταξύ αρχίζουν να κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους στην Αθήνα.

Οι δήμοι παρέμειναν για δεύτερη ημέρα χθες κλειστοί στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σήμερα το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της, ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι εργαζόμενοι φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Χθες, οι δημοτικοί υπάλληλοι που αντιδρούν στις ρυθμίσεις για τη διαθεσιμότητα έφθασαν με πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου ζήτησαν συνάντηση με τον κ. Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος ωστόσο βρισκόταν στη Βουλή. Ετσι οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή με αίτημα να δουν τον υπουργό, αλλά πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και χθες όσον αφορά τη σίτιση των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων. Από τους 80 βρεφονηπιακούς σταθμούς λειτούργησαν μόλις οι 30, στους οποίους όμως δεν παρασχέθηκαν τα προβλεπόμενα παιδικά γεύματα εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στον χώρο των μαγειρείων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, τα κενά στη σίτιση καλύφθηκαν και χθες με πρόχειρα γεύματα. Ωστόσο δεν διανεμήθηκαν τα γεύματα που προσφέρει το Δημοτικό Βρεφοκομείο σε 200 παιδιά που φοιτούν σε σχολεία της πρωτεύουσας οι οικογένειες των οποίων δοκιμάζονται.

Οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη, ο οποίος σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό υποστήριξε ότι η πόλη «είναι όμηρος μιας ομάδας 100 συνδικαλιστών-τραμπούκων». Κατηγόρησε δε τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλο ότι υποκινεί τα επεισόδια και τους προπηλακισμούς.

«Αυτά τα περί εργατικής πάλης τα καταδικάζω απερίφραστα» είπε ο κ. Καμίνης, αναφέροντας ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης έχει δεσμευθεί πως δεν θα γίνουν απολύσεις, αλλά μετακινήσεις.

ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ
Απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα των δήμων, κορνάροντας και έχοντας μαύρες σημαίες στα μπροστινά τζάμια, ηγήθηκαν της πορείας των εργαζομένων στους ΟΤΑ της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε χθες στο κέντρο της πόλης. Πίσω τους ακολούθησαν πεζοί οι δημοτικοί υπάλληλοι φωνάζοντας συνθήματα, ενώ γυναίκες τους συνόδευσαν χτυπώντας κατσαρόλες με τις κουτάλες τους. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας και δήλωσαν αποφασισμένοι να την προσβάλουν δικαστικά και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις για τη μη εφαρμογή της.

ΕΙΔΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Μηχανογραφικά δελτία θα παραλάβουν την ερχόμενη εβδομάδα οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα προκειμένου να δηλώσουν τις υπηρεσίες όπου επιθυμούν να μετακινηθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο έχει ήδη καταγράψει τις ανάγκες σε διοικητικό προσωπικό που έχουν ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες. Σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ έχει διαμορφωθεί ειδικό μηχανογραφικό δελτίο, όπου οι «διαθέσιμοι» υπάλληλοι θα μπορούν να δηλώσουν μέχρι 3 επιλογές θέσεων με σειρά προτεραιότητας. Το υπουργείο σκοπεύει να εφαρμόσει άμεσα -πριν από τα Χριστούγεννα- τη μετακίνηση 500 «διαθέσιμων» υπαλλήλων, με στόχο να δώσει ένα πρώτο δείγμα γραφής της πολιτικής που έχει σχεδιάσει για την κινητικότητα των εργαζομένων στο Δημόσιο.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.