Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Έπεσαν» Gmail και facebook!

11 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Εκτός λειτουργίας με διαφορά λίγων ωρών

http://img.protothema.gr/67DCEBEDE728C7F165D3FF4853797636.jpgΗ 10η Δεκεμβρίου του 2012 θα μείνει μάλλον στην ιστορία της online κοινότητας παγκοσμίως, ως η ημέρα που δυο από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης και εκατομμύρια χρήστες έμειναν να αναρωτιούνται αν το πρόβλημα είναι δικό τους, αφορά τον υπολογιστή ή τη σύνδεση τους, ή αν πράγματι Google και facebook βγήκαν offline, συμπτωματικά με διαφορά λίγων ωρών.

Η πρόσβαση στο Gmail έχει αποκατασταθεί, αφού για λιγότερο από μια ώρα εκατομμύρια ήταν οι χρήστες που δεν είχαν πρόσβαση στον λογαριασμό τους.

Σε ανακοίνωσή της η Google κάνει λόγο για προβλήματα που κάποιοι χρήστες μπορεί να αντιμετώπισαν με καθυστερήσεις ή λάθη στην πρόσβαση των λογαριασμών τους, εκφράζοντας τη συγνώμη τους σε όσους επηρεάστηκαν…

«Γνωρίζουμε ότι υπολογίζετε στην Google και εργαζόμαστε σκληρά για να αποκαταστήσουμε τις κανονικές λειτουργίες. Αν και οι μηχανικοί μας συνεχίζουν να ερευνούν τα αίτια, είμαστε σίγουροι ότι έχουν εντοπίσει τη ρίζα του προβλήματος και έχει διορθωθεί. Η εκτίμησή μας για την ώρα είναι πως ένα σημαντικό μέρος του συνόλου των χρηστών του Gmail επλήγησαν για 18 λεπτά», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση της Google, χωρίς περισσότερα στοιχεία για τη φύση του προβλήματος, το οποίο προκάλεσε το ασυνήθιστο γεγονός.

Oι σελίδες του facebook ήταν για περίπου μια ώρα μη προσβάσιμες τόσο μέσω του web, όσο και των εφαρμογών για φορητές συσκευές.

Με δήλωσή του εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε ότι το πρόβλημα προκλήθηκε από αλλαγή στην υποδομή των διακομιστών του facebook και επηρέασε μερικούς (;) χρήστες, οι οποίοι προσωρινά δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο site… «Εντοπίσαμε και αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα γρήγορα και τώρα είμαστε πίσω στο εκατό τοις εκατό. Ζητάμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία», αναφέρεται στη δήλωση.

Παναγιώτης Μαρκίδης

This entry was posted on Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, 2012 at 18:38 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply