http://img.protothema.gr/44C16498C8EBEE4921D16EAB5846EA84.jpg

Έσκασε σαν «φούσκα» το κόμμα του Πάνου Καμμένου καθώς ο βουλευτής του κόμματος Κ. Μαρκόπουλος καθαιρέθηκε από τη θέση του γραμματέα τη Κ.Ο. διότι αρνήθηκε να την συγκαλέσει.

Ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛΛ. συγκάλεσε εκτάκτως το απόγευμα συνεδρίαση της Κ.Ο. μετά τα όσα είχαν γίνει τις προηγούμενες ώρες και τη σκληρή κριτική που άσκησε ο κ. Μαρκόπουλος στον αρχηγό του.

Στην ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση της ΚΟ με τη ΔΕ ο κ. Καμμένος, εξήγγειλε το ιδρυτικό συνέδριο το οποίο πρότεινε να διεξαχθεί στις 27-28-29 Απριλίου 2013, και που, όπως είπε, δεν έγινε νωρίτερα εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού, που «μας έχουν κάνει οι σημερινοί συγκυβερνώντες, απαγορεύοντας ουσιαστικά να εφαρμοστεί η συνταγματική διάταξη που ορίζει την ποσόστωση που θα πρέπει τα κόμματα να παίρνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και έτσι απαγόρευσε μέχρι σήμερα να γίνει το Συνέδριο». Το συνέδριο θα εκλέξει πρόεδρο και γενικό γραμματέα.

Νωρίτερα, εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία:
«Συνεκλήθη εκτάκτως κατόπιν αιτήματος μελών της η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Οι παρόντες βουλευτές απάντησαν σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ως εξής:

«Όταν ελέγχονται «τα κορυφαία στελέχη» για την ανωνυμία τους (ίσως διότι και οι ίδιοι αμφισβητούν την «κορυφαιότητά» τους) ελέγχεται και η αλήθεια της «αιτίας» και η ειλικρίνεια της «εξήγησης» που δόθηκε στη δημοσιότητα, από κάποιους, ερήμην των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Δηλώνουμε ότι στους «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» δεν υπάρχουν «κορυφαία στελέχη». Υπάρχουν μόνο ανεξάρτητοι Έλληνες σε όλα τα μέρη της χώρας που τους υπηρετούν οι βουλευτές τους ως απλοί στρατιώτες.
Υπάρχουν οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας και δεσμευτήκαμε να μη τους προδώσουμε. Έτσι και κάνουμε.
Προχωράμε πιο δυνατοί, πιο ελεύθεροι και, κυρίως, πιο ανεξάρτητοι».

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα επιβεβαιώνει την πρωινή απόφαση να προχωρήσει στον ανασχεδιασμό των οργάνων ενόψει του συνεδρίου.

Λόγω αρνήσεως του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Κώστα Μαρκόπουλου να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, καθήκοντα γραμματέα ασκεί ο αναπληρωτής γραμματέας κ. Παναγιώτης Μελάς.

Ορίστηκε νέα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για την Πέμπτη στις 13:00.
Μέχρι στιγμής την απόφαση έχουν υπογράψει οι κ.κ. Πάνος Καμμένος, Παναγιώτης Μελάς, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Δημαράς, Νότης Μαριάς, Μίκα Ιατρίδη, Γαβριήλ Αβραμίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρίνος Ουζουνίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Βασίλης Καπερνάρος, Σταυρούλα Ξουλίδου, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα.

Φαίνεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη διάσπαση καθώς η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έβγαλε στην επιφάνεια την κρίση που υπέβοσκε εδώ και μήνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν πολύ σκληρά λόγια από βουλευτές του κόμματος και μάλιστα με ευθεία επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου ο οποίος επέλεξε την οδό της… απόδρασης.

Στην αρχή η συνεδρίαση ξεκίνησε χωρίς αυτόν, στη συνέχεια πήγε μόλις άκουσε ότι του ασκείται σκληρή κριτική αλλά οι βουλευτές έμειναν έκπληκτοι όταν τους χαιρέτησε κι έφυγε ενώ η Κ.Ο. Και η Διοικούσα Επιτροπή είχαν πάρει φωτιά.

Βουλευτές έλεγαν στη συνέχεια ότι ο πρόεδρος επέλεξε να την κάνει με ελαφρά πηδημητάκια προκειμένου να μην ακούσει τα εξ αμάξης για τη στρατηγική του κόμματος τους τελευταίους μήνες. «Υπήρχαν ιδιαίτερα σοβαρά θέματα που έπρεπε να συζητηθούν για τη γραμμή αλλά και τηφυσιογνωμία του κόμματος αλλά και για θέματα ηθικής τάξης, αλλά ο κ. Καμμένος έφυγεεπιλέγοντας να αφήνονται άλυτα τα προβλήματα».

Στον κ. Καμμένο χρεώνουν, κυρίως οι κ. Μαρκόπουλος και Ζώης, το γεγονός ότι οι ΑΝ.ΕΛΛ. δεν έχουν σταθερή πολιτική γραμμή και «φλερτάρουν» με μια μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες και δεν αποκλείεται να υπάρξει νέος πολεμικός γύρος εντός του κόμματος. Αλλά θα έπρεπε να το περιμένουν. Κόμματα που στήθηκαν στο ποδάρι και εξελέγησαν πουλώντας εθνικοφροσύνη, κατηγορώντας όλους τους άλλους ως μνημονιακούς και προδότες δε θα μπορούσαν να έχουν περισσότερη τύχη.

www.antinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.