Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε επίσημα ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού το 1985 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Από καταβολής κόσμου ο άνθρωπος ένιωθε την ανάγκη να στηρίζει τον συνάνθρωπο που ζητάει βοήθεια χωρίς να περιμένει κάποιο αντάλλαγμα. Τα τελευταία χρόνια το κίνημα του εθελοντισμού έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις παγκοσμίως και έχει εξαπλωθεί σε πολλούς τομείς των ανθρώπινων δραστηριοτήτων.

Ο τόπος μας μαστίζεται σήμερα από μια πολυεπίπεδη κρίση, ο εθελοντισμός αποτελεί μια θετική διέξοδο, μέσα από την υιοθέτηση μιας στάσης ζωής που στηρίζεται σε σπουδαίες και ιδιαίτερες αξίες. Γεγονός αποτελεί η ραγδαία αύξηση εθελοντικών δράσεων, που κατευθύνονται κυρίως στη διατήρηση και στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής που βάλλεται στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.

Η ίδρυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου Γρεβενών αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα προσφοράς στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, οφείλουμε να στηρίξουμε και να προωθήσουμε αντίστοιχες δράσεις και άλλες εθελοντικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την ενεργό δράση των πολιτών και την προσφορά στους κοινωνικά ασθενέστερους.

Ο Έλληνας έχει αποδείξει πως στα δύσκολα, όταν όλα γύρω είναι μαύρα και ζοφερά, έχει τεράστιο ψυχικό απόθεμα και δεν ξεχνά ποτέ την αλληλεγγύη.

 

Τιμολέων Κοψαχείλης

Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

You missed