Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αλλάζει ο νόμος για τα online τυχερά παιχνίδια – Μαζικές αποχωρήσεις από το ιντερνετικό στοίχημα

4 Δεκεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τσουχτερά πρόστιμα…

Μόνο δύο γνωστές εταιρείες του Διαδικτυακού Στοιχηματισμού, η Sportingbet και η Paddy Power, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 24 εταιρειών που θα μπορούν να λειτουργήσουν νόμιμα από τις 5 Δεκεμβρίου.

Οι υπόλοιποι μεγάλοι παίκτες είτε έχουν αρχίσει να αποχωρούν (όπως η Betfair) είτε θα το πράξουν εντός των ημερών, αφού σε διαφορετική περίπτωση απειλούνται με πρόστιμα που ξεκινούν από τα 20.000 ευρώ ημερησίως.

Από τις 6 Δεκεμβρίου, αν η Εθνική Επιτροπή Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) εφαρμόσει τη σχετική οδηγία (ασκούνται τεράστιες πιέσεις από τους παγκόσμιους ομίλους του διαδικτυακού τζόγου), όσοι στοιχηματίζουν σε μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες απειλούνται με πρόστιμο 1.000 ευρώ, οι κηδεμόνες ανηλίκων που εντοπίζονται να παίζουν με 10.000 ευρώ και όσοι διαφημίζουν παράνομες ιστοσελίδες με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα 200.000 ευρώ.

Η ΕΕΕΠ υποστηρίζει πως οι εταιρείες που σήμερα διαμαρτύρονται μπορούσαν πέρυσι τον Δεκέμβριο να καταθέσουν αίτηση, όπως οι 24 που θα λειτουργούν νόμιμα την επόμενη Τετάρτη.

Από την άλλη πλευρά, οι ισχυροί που απέφυγαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία «νομιμοποίησης» του περασμένου Δεκεμβρίου υποστηρίζουν πως ήταν ασαφές το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν.

Φώτης Κόλλιας

This entry was posted on Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, 2012 at 16:37 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply