Τελικα μετραμε αντιστροφα για την συντελεια του κοσμου; Μαθε ποια μερη θα μεινουν ανεπαφα!!!!

Το ημερολόγιό σου δείχνει 2 Δεκεμβρίου του 2012. Αν οι καταστροφολόγοι επαληθευτούν, σε λίγες μέρες από τώρα ο πλανήτης μας θα αποτελεί παρελθόν. Kάποια μέρη όμως (λέγεται ότι) θα μείνουν ανέπαφα.

Τι κι αν η ΝΑSA έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση που διαψεύδει τις θεωρίες των Μάγια για το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012; Τα ξένα μέσα συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τα μέρη του πλανήτη όπου θα μπορέσει κανείς να επιβιώσει από την συντέλεια (λες να ξέρουν κάτι παραπάνω;), ενώ το National Geographic προβάλλει ειδικά αφιερώματα με Αμερικανούς που μαζεύουν αποθέματα φαγητών, για κάθε περίπτωση.

Υπό το φόβο της κατηγορίας της απόκρυψης πληροφοριών για ιδιοτελείς σκοπούς (κοινώς το ρίχνουμε και λίγο στην πλάκα), το Cosmo.gr σού δείχνει μερικά μέρη που λειτούργησαν (ή έστω θα μπορούσαν να λειτουργήσουν) ως παγκόσμια καταφύγια.

The Greenbrier Bunker, δυτική Βιρτζίνια

Την δεκαετία του 1950, δημιουργήθηκε ένα συγκρότημα κατοικιών έκτακτης ανάγκης για τα μέλη του Κογκρέσου (κατά τη διάρκεια του Ψυχρού πολέμου)  στη δυτική Βιρτζίνια, αλλά δε χρησιμοποιήθηκε ποτέ, παρά το γεγονός ότι ήταν εφοδιασμένο με αποθέματα τροφίμων για περίπου 30 χρόνια(!). Το όνομα αυτού: Project Greek Island. Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι το καταφύγιο αυτό έχει πλέον μετατραπεί στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο “The Greenbrier”, χτισμένο μέσα σε ένα βουνό, ώστε να παρέχει την maximum ασφάλεια στους φιλοξενούμενούς του ακόμα και στα πιο ακραία σενάρια. Όπως αυτό της 21ης Δεκεμβρίου.

The Kennedy Bunker, Φλόριντα

Από το όνομά του και μόνο το φωνάζει: Το “Kennedy Bunker”  ήταν ένα πλήρως εξοπλισμένο καταφύγιο, για λίγους και εκλεκτούς. Κατασκευάστηκε επί προεδρίας Κένεντι στο Peanut Island τη δεκαετία του 60, όταν κορυφώθηκε η κρίση με την ΕΣΣΔ για τους πυραύλους της Κούβας. Τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε μουσείο.

The Wikileaks Lair, Σουηδία

Εξίσου ασφαλές είναι και το καταφύγιο της Wikileaks στη Στοκχόλμη, (όπου βρίσκονται και οι servers της ιστοσελίδας), κρυμμένο κυριολεκτικά μέσα στα βουνά. Πάντως, αν το καλοσκεφτείς, ένα μέρος με τόσο καλά θαμμένα μυστικά μπορεί κι από μόνο του να προκαλέσει κάποιου τύπου καταστροφή, δεν χρειάζεται την μέρα της Συντέλειας.

Bad Neuenahr-Ahrweile, Γερμανία

Ποιος να το φανταζόταν ότι κάτω από μια τεράστια έκταση αμπελώνων στα εφάδη της Γερμανίας, βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα “υπόγεια” χαρτιά του Γερμανικού κράτους; Το καταφύγιο που είχε δημιουργήσει η γερμανική κυβέρνηση σε περίπτωση πυρηνικού ολοκαυτώματος, είναι εγκαταλελειμμένο από το 1997 λόγω υπέρογκου κόστους συντήρησης.

Silo House, Η.Π.Α

Αν περάσει κανείς έξω από το “Adirondack Missile Silo”, το πιο πιθανό είναι να μην πάει ο νους του στο τι μπορεί να κρύβεται  υπογείως. Το παλιό καταφύγιο, που απέχει μερικά χιλιόμετρα από την αμερικανική μητρόπολη, χρονολογείται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, ενώ παλαιότερα λειτουργούσε σαν σταθμός αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων.

Atlas E, Κάνσας

Χαλάρωσε στην κούνια σου και περίμενε μέχρι τη στιγμή της Αποκάλυψης. Όταν το ρολόι σου δείξει 13.13 ακριβώς (αυτή λένε ότι θα είναι η ώρα της συντέλειας) κόπιασε μέχρι την είσοδο της βάσης πυραύλων Atlas E, η οποία οδηγεί σε μια σήραγγα υψίστης ασφαλείας. Μπορεί πλέον να μην λειτουργεί ως χώρος αποθήκευσης πυραύλων, αλλά μηχανών, παρ’όλα αυτά, δε μπορεί, λίγος χώρος και για μας θα υπάρχει…

Υπόγεια Πόλη*2, Πεκίνο

Μπορεί αυτή τη στιγμή να ζουν δεκάδες χιλιάδες μετανάστες  κάτω από τους δρόμους της κινεζικης πρωτεύουσας σε υπόγειες κατοικίες (μιας και το κόστος ζωής γι’αυτούς στο Πεκίνο είναι απαγορευτικό), όμως την ώρα της… συντέλειας μάλλον θα είναι οι έξυπνοι της υπόθεσης.

Και μην ξεχνάς, υπάρχει και το Dixia Cheng. Ένα τεράστιο δίκτυο υπόγειων τούνελ που δημιουργήθηκε -υπό την καθοδήγηση του Μάο- για να ενισχύσει την στρατηγική άμυνα της πόλης την περίοδο του Ψυχρού πολέμου. Παρ’ όλο που μέχρι το 2008 δεχόταν τουρίστες, για την ώρα παραμένει κλειστό,  καθώς το μεγαλύτερο μέρος του είμαι πλημμυρισμένο.

Survival Condo

Αν πάλι σού περισσεύουν 2 εκατομμύρια δολάρια,  δες που μπορείς να τα επενδύσεις. Και φυσικά, να μείνεις ζωντανός και στις 22/12/2012…

 

cosmo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.