Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αλλάζει ξανά το σύστημα με τις αποδείξεις

25 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αποδείξεις αξίας μέχρι ποσού 25% του ετήσιου εισοδήματός τους, εφόσον το εισόδημα αυτό είναι μέχρι 42.000 ευρώ θα πρέπει, σύμφωνα με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι.

Αν το εισόδημα υπερβαίνει το όριο αυτό, οι αποδείξεις που υποχρεούνται να μαζέψουν πρέπει να έχουν συνολική αξία 10.500 ευρώ (το 25% των 42.000 ευρώ).

Όσοι δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις θα έχουν, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”, πέναλτι φόρου 21% επί της διαφοράς μεταξύ της αξίας των αποδείξεων που θα έχουν μαζέψει και της αξίας των αποδείξεων που ισοδυναμεί με το 25% του μεγαλύτερου ποσού μεταξύ ετησίου δηλωθέντος ή ετησίου τεκμαρτού εισοδήματος.

Για παράδειγμα, φορολογούμενος με εισόδημα 30.000 ευρώ θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει αποδείξεις συνολικού ύψους 7.500 ευρώ για να έχει την έκπτωση φόρου.

Στην περίπτωση που μαζέψει λιγότερες αποδείξεις, π.χ. 6.500 ευρώ, τότε θα πληρώσει έξτρα φόρο 210 ευρώ.

Η κυβέρνηση, λίγο πριν από την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, επιχειρεί να αμβλύνει τις τεράστιες φορολογικές επιβαρύνσεις που προκύπτουν με την κατάργηση των πρόσθετων αφορολογήτων ορίων για τις οικογένειες με παιδιά μετά και τις έντονες πιέσεις των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Οι οικογένειες με παιδιά θα πληγούν σημαντικά από τις αλλαγές που σχεδιάζονται στη φορολογία εισοδήματος, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, όπου τα περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Την ερχόμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα προκειμένου να καταλήξουν στο οριστικό σχέδιο του νέου φορολογικού νόμου και αμέσως μετά να παρουσιασθεί στους αρχηγούς των κομμάτων.

Το σχέδιο που δόθηκε στα κόμματα για επεξεργασία σε καμία περίπτωση δεν συμβάλλει στην απλοποίηση της φορολογίας, αλλά, αντίθετα, δημιουργούνται πολλές κλίμακες για τη φορολόγηση των εισοδημάτων.

Δηλαδή με άλλη κλίμακα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, διαφορετική για τους ελεύθερους επαγγελματίες και άλλη για όσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια.

 

Νews247.gr

This entry was posted on Κυριακή, 25 Νοεμβρίου, 2012 at 19:46 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply