Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πενταετής βίζα-δέλεαρ για ξένους που αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα

22 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων

http://img.protothema.gr/EFD47D3AD080BD50CC7A4A1173661876.jpgΜε βίζα πενταετούς διάρκειας θα «ανταμείβονται» οι υπήκοοι τρίτων χωρών που θα επενδύσουν στη χώρα μας σε ακίνητο αξίας 300.000 ευρώ και άνω, ενώ, όσοι ασχοληθούν επιχειρηματικά και πραγματοποιήσουν επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ, θα μπορούν να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής για δέκα στελέχη τους, προκειμένου να εργαστούν στη χώρα μας.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες και αφορά στη διευκόλυνση των στρατηγικών επενδύσεων στη χώρα.

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση επιχειρεί να παράσχει κίνητρα σε ξένους επενδυτές, όπως π.χ. οι Κινέζοι και οι Ρώσοι, που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά ακινήτων και, ευρύτερα,για επενδύσεις επί ελληνικού εδάφους.

Η «εύκολη βίζα», όπως αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, αφορά σε υπηκόους τρίτων χωρών και τα μέλη της οικογένειάς τους που αποκτούν κατοικία στην Ελλάδα, αξίας άνω των 300.000 ευρώ και η αγορά αφορά σε έναν και μοναδικό ιδιοκτήτη.

Η πενταετής διάρκεια της βίζας δεν θα συνυπολογίζεται για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας και δεν θα επιτρέπει την άσκηση οποιασδήποτε εργασίας στην Ελλάδα.

Επίσης, η βίζα θα μπορεί να ανανεώνεται για όσο χρόνο διατηρείται η ιδιοκτησία.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου, 2012 at 17:08 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply