Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ανακοίνωση από τις Διοικήσεις του Ομίλου FOURLIS και της HOUSEMARKET

Νοέμβριος 22nd, 2012 by Χρήστος Μίμης

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

–  Ο Όμιλος FOURLIS κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2012 ζημιές προ φόρων ύψους 10.780.000 Ευρώ.

–  Η HOUSEMARKET S.A. κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2012  του 2012 ζημιές προ φόρων ύψους 5.179.000 Ευρώ.

–          Είναι ανακριβές ότι οι μειώσεις μισθών θα αποφέρουν στον όμιλο κέρδη.

–          Είναι ανακριβές ότι η εταιρία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ανήκει στον όμιλο FOURLIS.

–          Είναι ανακριβές ότι η εταιρία HOUSEMARKET Α.Ε. άνοιξε 7 νέα καταστήματα μέσα στο 2011.

–          Είναι ανακριβές ότι τον Φεβρουάριο του 2012 η μείωση μισθού που πραγματοποιήθηκε στα στελέχη της HOUSEMARKET Α.Ε. (IKEA)  ήταν 10%. Στην πραγματικότητα η μείωση στα στελέχη ήταν 13% κατά μέσο όρο, ενώ η τωρινή διευθέτηση για τους υπόλοιπους εργαζόμενος περιορίζεται στο 8,5% κατά μέσο όρο.

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να έλθουμε σε αντιδικία ή σύγκρουση με  τους εργαζομένους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων στηρίζει τις προσπάθειες της εταιρίας. Ειλικρινά λυπούμαστε που κάποιοι εκτός της εταιρίας επιμένουν να αγνοούν την αλήθεια των οικονομικών μεγεθών, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και να παραπλανούν τόσο τους εργαζομένους στον όμιλο FOURLIS όσο και την κοινή γνώμη.

Θυμίζουμε ότι η HOUSEMARKET Α.Ε. (ΙΚΕΑ), μια εταιρία αμιγώς  Ελληνικών συμφερόντων, απασχολεί πάνω από 1600 συνανθρώπους μας, περισσότερους από 3000 μαζί με τους συνεργαζόμενους. Ήταν και παραμένει μια επένδυση από ‘Έλληνες, στην Ελλάδα με χιλιάδες μετόχους. Με υψηλό αίσθημα συλλογικότητας και ισχυρή αντίληψη κοινωνικής ευθύνης.

Επαναλαμβάνουμε ότι στόχος μας είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η μακροχρόνια ανάπτυξη της εταιρίας, προς όφελος των εργαζομένων.

This entry was posted on Πέμπτη, Νοέμβριος 22nd, 2012 at 20:50 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply