Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Το σεξ και το αλκοόλ φέρνουν την ευτυχία

21 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Σύμφωνα με νέα έρευνα

http://img.protothema.gr/18C8E2E3AFE09AC42BDC7F76B4F0315F.jpgΟι άνθρωποι προτιμούν το σεξ και το αλκοόλ από το να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού ή να πηγαίνουν στη δουλειά τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Canterbury στη Νέα Ζηλανδία πραγματοποίησαν τη μελέτη εξετάζοντας ανθρώπους κατά τη διάρκεια της μέσης ημέρας και πώς αισθάνθηκαν για κάθε δραστηριότητα που έκαναν, μετρώντας τα επίπεδα της ευτυχίας. «Το σεξ είναι -χωρίς έκπληξη- υψηλότερο σε όλα τα μέτρα της ευτυχίας», εξήγησε ο Carsten Grimm, ένας μεταπτυχιακός ερευνητής ψυχολογίας.

Η έρευνα είχε στόχο να αξιολογήσει 30 καθημερινές δραστηριότητες με βάση την ευχαρίστηση, την συμβολή τους στο αίσθημα της ευτυχίας και το νόημα που έχουν στη ζωή. Οι ερωτήσεις που έκαναν οι ψυχολόγοι ήταν τρεις: 1. Ποια δραστηριότητα σας αρέσει περισσότερο; 2 Ποια δραστηριότητα συμβάλλει στην ευτυχία σας; 3 Ποια δραστηριότητα έχει νόημα στη ζωή σας;

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές από τις απαντήσεις, το σεξ και τα πάρτι είναι δύο από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητες της ζωής οι οποίες συμβάλουν στην ευτυχία μας.

Από την άλλη, δραστηριότητες όπως το Facebook, τα SMS και τα email αναδείχθηκαν ως μερικές από τις πράξεις της καθημερινότητας που δεν έχουν καμία σχέση με την ευτυχία μας.

Στο άλλο άκρο των βαθμολογιών, το πλύσιμο, το ντύσιμο και η φροντίδα του σπιτιού και του εαυτού μας βρέθηκαν στην τελευταία δεκάδα της γενικής κατάταξης, με τις αρρώστιες να είναι το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

This entry was posted on Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου, 2012 at 22:51 and is filed under HOT-LIFESTYLE. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply