Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η καθημερινή φροντίδα των μαλλιών

Νοέμβριος 20th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Οι συνήθειες που ταλαιπωρούν την τρίχα

Η καθημερινή φροντίδα των μαλλιώνΗ περιποίηση των μαλλιών δεν επιτυγχάνεται χρησιμοποιώντας μόνο εξειδικευμένα προϊόντα θρέψης και ενυδάτωσης της τρίχας, αλλά και με την καθημερινή φροντίδα και αποφυγή της ταλαιπωρίας τους.

Αρχικά, όταν πιάνετε τα μαλλιά σας αλογοουρά, μην τα δένετε σφιχτά γιατί σπάει η τρίχα. Μαλακά και ανάλαφρα, κρατήστε τα πάνω και στη συνέχεια ξεκουράστε τα, αφήνοντάς τα λυμένα.

Προτού τα στεγνώσετε με το σεσουάρ, αφήστε τα να στεγνώσουν μόνα τους φυσικά για 10-15 λεπτά, ώστε να απορροφηθεί η υγρασία. Μόλις περάσει το τέταρτο, τα στεγνώνετε, έχοντας το πιστολάκι σε απόσταση από τα μαλλιά και φυσικά, όχι με καυτό αέρα, καθώς η θερμότητα καταστρέφει την υφή της τρίχας.

Ξεβγάζουμε πάντα, όσο μπορούμε με χλιαρό προς κρύο νερό για να  «ξυπνάμε» τα μαλλιά μας και να τα αναζωογονούμε.

Σε καμία περίπτωση, δεν αφήνουμε τα μαλλιά μας να λαδώνουν, καθώς ο καθαρισμός παίζει καθοριστικό ρόλο για την υγεία και τη λάμψη τους.

Λουζόμαστε με τα κατάλληλα προϊόντα, οπότε κρίνουμε ότι χρειάζεται, και φυσικά, σε καθημερινή βάση αν αυτό είναι απαραίτητο.

myworld.gr

This entry was posted on Τρίτη, Νοέμβριος 20th, 2012 at 16:12 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply