Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Mε λουκέτο απειλούνται οι γερμανικοί Financial Times

18 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Mε λουκέτο απειλούνται οι γερμανικοί Financial TimesΤο ενδεχόμενο να ανασταλεί η κυκλοφορία των Financial Times Deutschland και μαζί δύο ακόμη οικονομικών εκδόσεων του οίκου Gruener und Jahr (G+J) θα εξετάσει την Τετάρτη το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Focus. Αυτή η εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια την απώλεια 330 θέσεων εργασίας.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι FTD, από την έκδοσή τους έχουν ζημία 300 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μόνο για το 2012, η G+J αναμένει απώλειες περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ και για τις τέσσερις οικονομικές εκδόσεις της (FTD, Capital, Boerse Online, Impulse). Από αυτές, είναι πιθανόν να διασωθεί μόνον το περιοδικό “Capital” και 20 εργαζόμενοι. Σήμερα οι οικονομικές εκδόσεις της G+J απασχολούν 350 άτομα, εκ των οποίων 200 συντάκτες.

Σύμφωνα δε με ένα από τα πιθανά σχέδια διάσωσης της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας, οι FTD θα μπορούσαν κάποιες ημέρες της εβδομάδας να κυκλοφορούν μόνο ηλεκτρονικά ή σταδιακά να περιοριστούν στην ηλεκτρονική έκδοση. Από τον εκδοτικό οίκο πάντως ανακοινώθηκε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί κάποια οριστική απόφαση, ενώ εκπρόσωπος της G+J έκανε λόγο για «εικασίες» τις οποίες δεν επιθυμεί να σχολιάσει.

This entry was posted on Κυριακή, 18 Νοεμβρίου, 2012 at 21:15 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply