Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από 12 έως 16 Νοεμβρίου

11 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/5D74F181AB18B3CB4CCCD9E2F02D0BB3.jpgΣε πανελλαδική μετατράπηκε η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας από την ερχόμενη Δευτέρα 12η Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, με ομόφωνη απόφαση της έκτατης Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε στην Αθήνα. Την επόμενη Παρασκευή θα καθοριστεί η περαιτέρω στάση του δικηγορικού σώματος.

Επίσης, αποφασίστηκε να ζητηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις του δικηγορικού σώματος και «την επιχειρηματολογία του όσον αφορά στη στοχοποίηση του κλάδου».

Ακόμη, αποφασίστηκε η προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά του τρίτου Μνημονίου, όπως και η διεξαγωγή κοινού πανδικαστικού συνεδρίου με τη συμμετοχή δικηγόρων, δικαστικών και δικαστικών γραμματέων, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποβολή προτάσεων προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.

Κατά την Ολομέλεια, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι 56 Δικηγορικών Συλλόγων από τους 63, εκφράστηκαν διάφορες απόψεις και προτάσεις για πανελλαδική αντίδραση του δικηγορικού σώματος, στα νέα μέτρα που επέβαλε το τρίτο Μνημόνιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

ΔΟΛ

This entry was posted on Κυριακή, 11 Νοεμβρίου, 2012 at 20:32 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply