Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΣΟΚ – Πέθαναν τέσσερα νεογνά στην κλινική του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”

10 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Τέσσερα νεογνά έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα στη Μονάδα Νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη με το τελευταίο να χάνει τη μάχη για τη ζωή χθες το απόγευμα.

Σύμφωνα με το skai.gr ο θάνατος των νεογνών οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη από το εντεροβακτηρίδιο κλεψιέλα ενώ ελέγχεται ο θάνατος ενός ακόμη νεογνού.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου Γιώργος Χριστόπουλος ωστόσο δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ:

«Όπως με διαβεβαίωσε η επιτροπή λοιμώξεων αλλά και ο διευθυντής της νεογνολογικής κλινικής του νοσοκομείου μας ο θάνατος των νεογνών δεν οφείλεται σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη αλλά σε σειρά προβλημάτων τα οποία οδήγησαν και στην εισαγωγή των νεογνών στην κλινική».

Στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» νοσηλεύονται συνολικά 30 νεογνά με αναπνευστικά, προβλήματα προωρότητας ή λοιμώξεις. Τα πάσχοντα μωρά μεταφέρονται στην κλινική από νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας .

Οι θάνατοι των τεσσάρων (ορισμένοι ανεβάζουν τον αριθμό των θανάτων σε πέντε) νεογνών άρχισαν να σημειώνονται από το περασμένο Σάββατο –γεγονός που ανησύχησε τους υπευθύνους του νοσοκομείου , μετά από όμως από διαβεβαίωση της επιτροπής λοιμώξεων δεν αποφασίστηκε το κλείσιμο της μονάδας.

Στα νεογέννητα που νοσηλεύονται σε αυτήν, θα χορηγηθεί προληπτικά αντιβίωση.

This entry was posted on Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, 2012 at 22:29 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply