Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μαζική διαγραφή του ελληνικού χρέους, προτείνει πρώην εκπρόσωπος του ΔΝΤ

10 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δηλώσεις του Αρβιντ Βιρμάνι

http://img.protothema.gr/FBC63ABDD7151B0CFE9F0FD932696CD5.jpg

Οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας πρέπει να συναινέσουν το ταχύτερο σε μια “μαζική” διαγραφή του χρέους για να καλυφθεί το κενό χρηματοδότησης της χώρας, δήλωσε την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αρβιντ Βιρμάνι ο οποίος μόλις αποχώρησε από τη θέση του ως εκπροσώπου της Ινδίας στο ΔΝΤ.

“Το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να είναι βιώσιμο χωρίς μια μαζική διαγραφή του χρέους, που προσδιορίζουμε ευγενικά με τον όρο αναδιάρθρωση, όποιες και αν είναι οι μεταρρυθμίσεις που η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει”, σημείωσε ο Βιρμάνι.

“Εντός της ζώνης του ευρώ, τα ισχυρότερα κράτη έχουν αρνηθεί να αναγνωρίσουν αυτή την πραγματικότητα, ακόμη και αφότου το ΔΝΤ άρχισε, ίσως και λίγο καθυστερημένα, να το παραδέχεται”, σημείωσε ο κ. Βιρμάνι, ο οποίος ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το 2009 έως και τον Οκτώβριο του 2012.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εναπόκειται στις ευρωπαϊκές χώρες, των οποίων τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εγκατέλειψαν επειγόντως την Ελλάδα και άλλες χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους να διασφαλίσουν “το μεγαλύτερο μέρος” της εν λόγω διαγραφής.

“Όσο περισσότερο καθυστερεί η απόφαση, τόσο το κόστος θα είναι μεγάλο για τους πιστωτές και τον ελληνικό λαό”, εξηγεί ο κ. Βιρμάνι σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, τα νέα κεφάλαια που δίδονται στην χώρα χρησιμοποιούνται κυρίως για την αποπληρωμή απερίσκεπτων δανειστών (και των χωρών που ενδεχομένως να πληγούν από μια μετάδοση της κρίσης)”, δήλωσε χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

This entry was posted on Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, 2012 at 15:44 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply