Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Δόση και μετά ανασχηματισμός!

10 Νοεμβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Αμέσως μετά την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις είναι αποφασισμένος ο Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης προκειμένου να στείλει μήνυμα στο εξωτερικό ότι προχωρά με αποφασιστικότητα, αλλά και στο εσωτερικό, σε όσους θέτουν ζήτημα αμφισβήτησης μετά τα όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία της Τετάρτης.

Όπως γράφει το Antinews.gr, oι εισηγήσεις που ακούει είναι πολλές: Από το να βγάλει τη ΔΗΜ.ΑΡ. από την κυβέρνηση μέχρι να κάνει αντιπροέδρους τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Ήδη, πολλά ονόματα για υπουργοποίηση έχουν αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι, ενώ και κάποιοι άλλοι έχουν αρχίσει να ράβουν υπουργικά κοστούμια, αλλά τον τελευταίο λόγο τον έχει ο πρωθυπουργός.

Από τη Νέα Δημοκρατία το δρόμο της συμμετοχής στην κυβέρνηση φέρεται να παίρνουν οι Μάκης Βορίδης και Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ακούγεται και το όνομα του Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος στήριξε ιδιαίτερα την κυβέρνηση αυτή την περίοδο.

Από το ΠΑΣΟΚ λέγεται ότι θα μπουν στο σχήμα οι κ. Σαχινίδης και Γιάννης Μανιάτης και ίσως ο Κ. Καρτάλης ενώ άγνωστο είναι τι θα κάνει ο ίδιος ο Βενιζέλος.

Από τη ΔΗΜ.ΑΡ., κι εφόσον δεν υπάρξει διαζύγιο ακούγονται τα ονόματα του Σπ. Λυκούδη και του Δ. Χατζησωκράτη και φυσικά του ίδιου του Φ. Κουβέλη.

Το ερώτημα είναι ποιοι θα φύγουν για να έρθουν οι άλλοι. Ο πρωθυπουργός έχει εντοπίσει κάποιες δυσλειτουργίες και αναμένεται να προχωρήσει σε διορθώσεις. Πάντως, απ’ ότι δείχνουν όλοι, δε θα υπάρξει αλλαγή στο οικονομικό επιτελείο με τον Γ. Στουρνάρα να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ενδεχομένως να υπάρξει αλλαγή στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ειδικά αν φύγει η ΔΗΜ.ΑΡ. ο κ. Μανιτάκης θα αποτελέσει παρελθόν. Επίσης, αλλαγή θα υπάρξει στο υπουργείο Περιβάλλοντος, όπου θα φύγει ο Ευ. Λιβιεράτος και ακούγονται τα ονόματα των κ. Μητσοτάκη και Μανιάτη.

Αναμένεται να ληφθεί απόφαση για να «σπάσει» το τεράστιο υπουργείο Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών και πιθανότατα θα ανοίξουν θέσεις υπουργών με τον κ. Χατζηδάκη, πάντως, να παραμένει στην κυβέρνηση, ίσως σε άλλη θέση. Μεγάλες αλλαγές αναμένονται και στην Υγεία. Φεύγει επίσης ο Αντ. Ρουπακιώτης που παρ’ ολίγο να προκαλέσει κρίση μη βάζοντας την υπογραφή του στο πολυνομοσχέδιο και ίσως αναλάβει ο Χ. Αθανασίου.

Παραμένει η Ο. Κεφαλογιάννη στο Τουρισμού αλλά μάλλον φεύγει ο Κ. Μουσουρούλης από το Ναυτιλίας. Διατηρείται ο Ν. Δένδιας στο Δημόσιας Τάξης και είναι 50-50 η παραμονή του Αθ. Τσαυτάρη στο Αγροτικής Ανάπτυξης. Αλλαγές πιθανότατα θα υπάρξουν σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών ώστε να υπάρξουν κενές θέσεις.

This entry was posted on Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, 2012 at 18:22 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply