Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μυστικά για καθαρό σπίτι

Νοέμβριος 6th, 2012 by Χρήστος Μίμης

Συμβουλές και κόλπα που λύνουν τα χέρια

Μυστικά για καθαρό σπίτιΑν η καθαριότητα του σπιτιού αποτελεί άλυτο «γρίφο» και ψάχνετε κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια, διαβάστε τις 10 συμβουλές καθαριότητας που ακολουθούν…

1. Γεμίστε τα άδεια μπουκάλια από τα αρώματα σας με χοντρό αλάτι. Αφήστε τα για 2 μήνες κλειστά και έπειτα χρησιμοποιήστε τα.

2. Για να ξεκολλήσετε τα αυτοκόλλητα από τοίχους, χρησιμοποιήστε λίγο καθαρό οινόπνευμα.

3. Το καλοκαίρι φροντίστε να έχετε air condition ψηλά, ενώ στη θέρμανση χαμηλά. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε την ψύξη το καλοκαίρι γιατί ο ψυχρός αέρας πάει κάτω, αντίθετα με το θερμό που ανεβαίνει πάνω.

4. Αν υπάρχει υγρασία ή μυρωδιά μούχλας στη βαλίτσα σας, ρίξτε λίγη ζάχαρη. Θα απορροφήσει την υγρασία και η δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

5. Για να αποφύγετε τυχόν σκόνη στα βιβλία σας, αλλάζετε τους τακτικά θέση, φροντίζοντας μάλιστα να ανοίγετε και τις σελίδες τους.

6. Το παρκέ θα πρέπει να καθαρίζεται συχνά με ηλεκτρική σκούπα και με ένα ελάχιστα υγρό πανί. Τα κεριά και τα λάδια που περιέχονται σε κάποια προϊόντα θα πρέπει να αποφεύγονται λόγω του ότι μπορεί να θαμπώσουν το πάτωμα.

7. Αποφεύγετε να βάζετε νωπά ρούχα στο καλάθι με τα άπλυτα σας, γιατί αν μείνουν αρκετές μέρες, υπάρχει ο κίνδυνος να αναπτυχθεί μούχλα και στα υπόλοιπα.

8. Εάν ο καθρέφτης σας έχει γρατσουνιές, δοκιμάστε να τρίψετε λίγη οδοντόπαστα (όχι gel) με ένα μαλακό ύφασμα

9. Για να ζωντανέψετε τους λευκούς καναπέδες χρησιμοποιείστε μικρά μαξιλάρια ή και κάποιο ριχτάρι σε όμορφα χρώματα και ιδιαίτερα σχέδια.

10. Όταν μπείτε στη διαδικασία να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη σας, ψεκάστε τον με λίγο λάδι. Τις επόμενες φορές ο πάγος θα βγαίνει πολύ εύκολα.

This entry was posted on Τρίτη, Νοέμβριος 6th, 2012 at 15:09 and is filed under ΓΥΝΑΙΚΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply