Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τι αλλάζει στις συντάξεις και τα όρια ηλικίας

31 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Δύο χρόνια νωρίτερα οι προϋποθέσεις των νόμων Λοβέρδου – Κουτρουμάνη

Τι αλλάζει στις συντάξεις και τα όρια ηλικίας«Από την 1η Ιανουαρίου 2013 για τη συνταξιοδότηση των ασφαλισμένων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και της Τράπεζας της Ελλάδος εφαρμόζονται οι προυποθέσεις του ν.3863/2010 ως πρός τα όρια ηλικίας και το χρόνο ασφάλισης όπως διαμορφώνονται από την 1η Ιανουαρίου 2015».

Αυτό ορίζει ρητά η νομοθετική ρύθμιση που θα περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που θα έρθει στη Βουλή για ψήφιση τις επόμενες ημέρες.

Επί της ουσίας έρχονται δύο χρόνια ενωρίτερα οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νόμο Λοβέρδου – Κουτρουμάνη για τη συνταξιοδότηση χιλιάδων ασφαλισμένων.

Εξαιρούνται όσοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως το τέλος του έτους.

Συγκεκριμένα η ίδια ρύθμιση προβλέπει ότι «θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012, λόγω συμπλήρωσης των προυποθέσεων του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης και ορίων ηλικίας όπου αυτά προβλέπονται, δεν θίγονται και δύνανται να ασκηθούν οποτεδήποτε».

Επίσης ορίζει ότι από την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά δυό έτη εξαιρούνται ρητά οι μητέρες που έχουν παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν τους επιτρέπουν να εργαστούν.

Τα Νέα

This entry was posted on Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, 2012 at 11:02 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply