Τέιλορ Σουίφτ
Hλικία: 22
Έσοδα: 57 εκατομμύρια δολάρια
Τέιλορ Σουίφτ (© Reuters/Steve Marcus)Η Τέιλορ Σουίφτ βρέθηκε στην κορυφή της λίστας της επιχειρηματικής βίβλου Forbes με τους celebrities κάτω από 30 που έχουν μεγάλα έσοδα. Η νεαρή star της pop ωφελήθηκε από την τεράστια περιοδεία της αυτή τη χρονιά, που συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε βραδιά, για περισσότερες από 65 ημερομηνίες. Η Σουίφτ εξαργυρώνει ακόμα το άλμπουμ της του 2010, Speak Now, που πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Η νεαρή τραγουδοποιός επίσης κερδίζει ως ένα από τα πρόσωπα του CoverGirl. Και σίγουρα θα κερδίσει ακόμα περισσότερα αυτή τη χρονιά, όπου είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το τέταρτο άλμπουμ της.

Τζάστιν Μπίμπερ
Ηλικία: 18
Έσοδα: 55 εκατομμύρια δολάρια

Τέιλορ Σουίφτ (© Reuters/Steve Marcus)

Από το 2009, ο Τζάστιν Μπίμπερ έχει πουλήσει πάνω από 12 εκατομμύρια άλμπουμ, κέρδισε 21 εκατομμύρια followers στο Twitter και η μπαλάντα του Baby είναι το video με τα περισσότερα views στην ιστορία του YouTube, φτάνοντας με 750 εκατομμύρια. Ο pop αστέρας επίσης γίνεται σιγά σιγά ένας επιχειρηματίας καπιταλιστής, μαζεύοντας μερίδια σε καινούργια projects που ανάμεσά τους περιλαμβάνουν τα Enflick, Tinychat και Spotify.

Ριάνα
Ηλικία: 24
Έσοδα: 53 εκατομμύρια δολάρια

Τέιλορ Σουίφτ (© Reuters/Steve Marcus)

Η Ριάνα κατάφερε και μπήκε στην λίστα για πρώτη φορά φέτος, χάρη στα hits We Found Love και Talk That Talk. Η γεννημένη στα Μπαρμπέιντος ντίβα έχει την υποστήριξη προϊόντων όπως είναι τα Vita Coco και Nivea, όπως και το δικό της άρωμα, Reb’ll Fleur. Το «βαρύ» πρόγραμμα των περιοδειών της περιλάμβανε πάνω από 85 shows τους τελευταίους 12 μήνες.

Lady Gaga
Ηλικία: 26
Έσοδα: 52 εκατομμύρια δολάρια

Τέιλορ Σουίφτ (© Reuters/Steve Marcus)

Η Lady Gaga ήταν η top celebrity την περασμένη χρονιά, όμως δεν έχει πέσει πολύ πίσω στη λίστα χάρη στην επιρροή της στα social media. Με πάνω από 24 εκατομμύρια followers, είναι η πιο διάσημη user του Twitter στο κόσμο. Χάρη στα πολλά παλιότερα hits, και το τελευταίο άλμπουμ Born This Way, ο τραγουδοποιός βγάζει ακόμα πολλά εκατομμύρια μόνο από τις μουσικές της πωλήσεις.

Κέιτι Πέρι
Ηλικία: 27
Έσοδα: 45 εκατομμύρια δολάρια

Τέιλορ Σουίφτ (© Reuters/Steve Marcus)

Όντας η μία από τους δύο μουσικούς στην ιστορία που είχε πέντε Νο.1 singles από το ίδιο άλμπουμ, η Κέιτι Πέρι μπορεί να συγκριθεί με τον Μάικλ Τζάκσον. Με τα smash hits της Teenage Dream και Firework να έχουν ακόμα σημαντικό airplay, η Πέρι έγινε ζάμπλουτη με το άλμπουμ του 2010. Η California Dreams Tour συγκέντρωσε περίπου 60 εκατομμύρια δολάρια. Η Κέιτι κέρδισε επίσης μεγάλη προσοχή από τα media αυτή τη χρονιά, από την στιγμή που χώρισε με τον κωμικό Ράσελ Μπραντ τον Δεκέμβριο.

Αντέλ
Ηλικία: 24
Έσοδα: 35 εκατομμύρια λίρες

Τέιλορ Σουίφτ (© Reuters/Steve Marcus)

Το άλμπουμ 21 της Λονδρέζας με τα τρομερά πνευμόνια έχει πουλήσει πάνω από 23 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, κάτι που αποτελεί ένα τρομερό επίτευγμα σε μία εποχή όπου και μόνο να πουλήσεις μισό εκατομμύριο θεωρείται εντυπωσιακό από μόνο του. Με hits όπως Rolling in the Deep και Set Fire To The Rain να είναι ορισμένα από τα πιο άμεσα αναγνωρίσημα κομμάτια των πρόσφατων χρόνων, η Αντέλ συνεχίζει να κερζίσει σημαντικά έσοδα από το συχνότατο radio airplay και τα digital downloads. Δεν είναι μόνο τα οικονομικά ωφέλη που «θερίζει», αφού έχει κερδίσει και τα έξι βραβεία Grammy που είχε προταθεί, συμπεριλαμβάνοντας το Άλμπουμ και το Τραγούδι της Χρονιάς.

Κρίστεν Στιούαρτ
Ηλικία: 22
Έσοδα: 34.5 εκατομμύρια δολάρια

Τέιλορ Σουίφτ (© Reuters/Steve Marcus)

Στην τρυφερή ηλικία των μόλις 22, η Κρίστεν Στιούαρτ κέρδισε περισσότερα από κάθε άλλη ηθοποιό το διάστημα Μάιος 2011-Μάιος 2012. Η πλειοψηφία των εισοδημάτων της προήλθαν από την ερμηνεία του ρόλου που έγινε πιο διάσημη, της Bella Swan στο franchise του Twilight, κέρδισε όμως επίσης σημαντικό μετρητό για την εμφάνισή της στο Snow White and the Huntsman.

Λιλ Γουέιν
Ηλικία: 29
Έσοδα 27 εκατομμύρια δολάρια

Τέιλορ Σουίφτ (© Reuters/Steve Marcus)

Χάρη κυρίως στο νέο του άλμπουμ Carter IV, το 2012 ήταν μία ιδιαίτερα κερδοφόρα χρονιά για τον μικροσκοπικό rapper Λιλ Γουέιν. Το άλμπουμ πουλήσε 1 εκατομμύριο αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, όμως η πλειοψηφία από τα έσοδά του προήλθαν από την περιοδεία, έχοντας παίξει 50 shows την τελευταία χρονιά, που του απέφεραν 600.000 δολάρια την βραδιά. Με το λανσάρισμα της σειράς ρούχων του και την πρώτη μεγάλη συνεργασία με προϊόντα να προστίθενται στην εικόνα, αναμένεται πως η περιουσία του σταρ το μόνο που θα κάνει είναι να αυξηθεί.

Τέιλορ Λότνερ
Ηλικία: 20
Έσοδα 26.5 εκατομμύρια δολάρια

Τέιλορ Σουίφτ (© Reuters/Steve Marcus)

Ο τρομακτικά γραμμωμένος 20χρονος ηθοποιός του Twilight, Τέιλορ Λότνερ, σημειώνει μία νίκη για την Team Jacob, τερματίζοντας μπροστά από τον συμπρωταγωνιστή του Ρόμπερτ Πάτινσον. Και οι δύο μπορεί να έχουν κερδίσει το ίδιο ποσό χρημάτων τους τελευταίους 12 μήνες, όμως ο Λότνερ έχει ξεπεράσει τον βρυκόλακα συνάδελφό του επειδή έχει κερδίσει περισσότερη media και fan προσοχή. Εάν τώρα ο Λότνερ μπορέσει να διατηρήσει τη θέση του, αυτό θα εξαρτηθεί από το πως θα καταλήξει η μετά Twilight καριέρα του. Η αποτυχία του 2011, Abduction, απέφερε μόλις 82 εκατομμύρια δολάρια στο box office.

Ρόμπερτ Πάτινσον
Ηλικία: 26
Έσοδα 26.5 εκατομμύρια δολάρια

Τέιλορ Σουίφτ (© Reuters/Steve Marcus)

Ίσως προκαλεί έκπληξη πως απλώς συμπληρώνει τη δεκάδα πίσω από τον Τέιλορ Λότνερ και την Κρίστεν Στιούαρτ, αλλά ο Ρόμπερτ Πάτινσον θα κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να αποδείξει πως μπορεί περισσότερα από τον ρόλο του Edward Cullen τα επόμενα χρόνια. Πάντως, οι πρόσφατες προσπάθειές του στα Remember Me, Water For Elephants και Bel Ami δεν πήγαν καλά στα ταμεία ούτε απέσπασαν καλές κριτικές…

entertainment.gr.msn.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.