Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Με απώλειες το «ναι» στις αποκρατικοποιήσεις (Video)

Οκτώβριος 31st, 2012 by Χρήστος Μίμης

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΑΡΘΡΟ 4 ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΤΑΠ – ΜΜΕ

Με απώλειες το «ναι» στις αποκρατικοποιήσεις Με βαριές απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από την ολομέλεια της Βουλής και ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις αποκρατικοποιήσεις.

Το επίμαχο άρθρο 2 που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ και άλλους δημoσίους οργανισμούς, υπερψηφίστηκε. Αντίθετα καταψηφίστηκε η τροπολογία για την μεταφορά του Ταμείου των Δημοσιογράφων στον ΕΟΠΥΥ.

Σοβαρό ζήτημα προέκυψε με το άρθρο 4 που αφορά στην κατάργηση της εισφοράς 2% στο Τεχνικό Επιμελητήριο και το οποίο αρχικώς ανακοινώθηκε ως γενόμενο δεκτό κατά πλειοψηφία από τον προεδρεύοντα του σώματος κ. Γ. Τραγάκη.

Ωστόσο με βάση τον κανονισμό της βουλής, για να υπερψηφιστεί ένα άρθρο, απαιτείται η πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών, δηλαδή το 50% συν 1 ψήφος. Εν προκειμένω, οι ψηφίσαντες ήταν 293 άρα οι 146 θετικές ψήφοι δεν επιτρέπουν την έγκρισή του.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας:

Ψήφισαν συνολικά 293 βουλευτές

ΑΡΘΡΟ 1: ΝΑΙ 173, ΟΧΙ 120 (Δεκτό κατά πλειοψηφία)

ΑΡΘΡΟ2: ΝΑΙ 148, ΟΧΙ 139, ΠΑΡΩΝ 6 (Δεκτό κατά πλειοψηφία)

ΑΡΘΡΟ 3: ΝΑΙ 156, ΟΧΙ 135, ΠΑΡΩΝ 2 (Δεκτό κατά πλειοψηφία)

ΑΡΘΡΟ 4: ΝΑΙ 146, Όχι 121, ΠΑΡΩΝ 26
(*) Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του προέδρου της Βουλής Βαγγέλλη Μεϊμαράκη, το άρθρο 4 του νομοσχεδίου που αφορά στις εισφορές του ΤΕΕ ανακοινώθηκε εκ παραδρομής ότι έγινε δεκτό.

ΑΡΘΡΟ 5: ΝΑΙ 158, ΟΧΙ 135 (Δεκτό κατά πλειοψηφία)

ΑΡΘΡΟ 6: ΝΑΙ 173, ΟΧΙ 120 (Δεκτό κατα πλειοψηφία)

Η τροπολογία με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) θα εντάσσονταν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καταψηφίστηκε.

Τα αποτελέσματα επί της συγκεκριμένης τροπολογίας ήταν το εξής:

ΝΑΙ: 136
ΟΧΙ: 143
ΠΑΡΩΝ:14

This entry was posted on Τετάρτη, Οκτώβριος 31st, 2012 at 21:17 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply