Η πρόληψη των εκτάκτων καιρικών φαινομένων (πλημμυρών-χιονοπτώσεων) και η όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπισή τους με τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων μέσα από κοινό προγραμματισμό, ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Γρεβενών η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012 υπό την Προεδρία του Δημάρχου Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Την συνεργασία των παρευρισκόμενων στη σύσκεψη ζήτησε ο Δήμαρχος κ. Κουπτσίδης για την άμεση αντιμετώπιση των όποιων έντονων καιρικών φαινομένων προκύψουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ενώ τόνισε ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Γρεβενών θα αναλάβει τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου προς το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας.

Ζήτησε από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου και καταγραφή των προβλημάτων έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις οι οποίες θα δημιουργήσουν προβλήματα ανασφάλειας στους κατοίκους. Όλοι μαζί μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Ελπίζω να μην έλθουμε αντιμέτωποι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα της προηγούμενης χρονιάς, τα οποία όπως είπε αντιμετωπίσαμε με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων φορέων, τους οποίους και ευχαρίστησε. Δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να μην υπάρξει ούτε ένα κομμάτι οδικού δικτύου της αρμοδιότητας του Δήμου κλειστό. Καθώς και για το δρόμο που οδηγεί προς το Χιονοδρομικό Κέντρο αρκεί όπως τόνισε το κομμάτι που αντιστοιχεί στην αρμοδιότητα της Π.Ε. Γρεβενών να ανοιχθεί έγκαιρα. Για να έχουμε καλό αποτέλεσμα πρέπει να υπάρχει συνεργασία από την Π.Ε. Γρεβενών καθώς επίσης και σωστός συντονισμός στον αποχιονισμό.

Ζήτησε από τους επαγγελματίες των Γρεβενών  να προχωρήσουν σε συμβάσεις με το Δήμο Γρεβενών τονίζοντας ότι δεν αποκλείουμε κανέναν,  αυτό κάναμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, η συμβολή τους στον αποχιονισμό είναι καθοριστική.

Τέλος ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς και τις εθελοντικές ομάδες για την συνεργασία και την πολύτιμη συμβολή τους στην αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων και δήλωσε ότι κανένας πολίτης αλλά και επισκέπτης δε θα αισθανθεί ανασφάλεια κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί.

Για την ετοιμότητα του Δήμου Γρεβενών και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου αναφέρθηκε η Αντιδήμαρχος Έργων κα Πέτρου καθώς επίσης και για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Τέλος, αποφασίσθηκε μετά από συζήτηση και ανταλλαγή προτάσεων, σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων να ξεπερασθούν τα προβλήματα με σωστό συντονισμό εργασιών και δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κα Πέτρου, κ.κ. Νασίκας,  και Παρασκευαΐδης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Νταλέτσος , ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Καίσαρης, ο Πρόεδρος του Φ.Δ.Χ.Κ.Β. κ. Κόραβος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, ο υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Κουρέλλας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, εκπρόσωποι  φορέων και εθελοντικών ομάδων.
Δείτε κι άλλες φωτογραφίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.