Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μετωπική Μπουτάρη – Καράογλου με φόντο την τελετή για την Απελευθέρωση

Οκτώβριος 30th, 2012 by Χρήστος Μίμης

«Πόλεμος» μεταξύ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Θόδωρου Καράογλου έχει ξεσπάσει, με επίκεντρο τις εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης, κυρίως όμως για την αισθητική του δρώμενου της αναπαράστασης της εισόδου του Ελληνικού Στρατού στη Θεσσαλονίκη το 1912, που διοργάνωσε το υπουργείο.

Ο δήμαρχος είχε εκφράσει το προηγούμενο διάστημα τη διαφωνία του με την τελετή αναπαράστασης, κάτι που επανέλαβε στη χθεσινή πρωινή εκπομπή του Mega, χαρακτηρίζοντας την εκδήλωση «χουντικής αισθητικής» και «καρακιτσαριό» και δηλώνοντας ότι δεν ζητήθηκε η άποψή του για τη διοργάνωσή της.

Λίγο αργότερα, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης εξέδωσε ανακοίνωση, παραθέτοντας την αλληλογραφία του με τον Γιάννη Μπουτάρη, από την οποία προκύπτει – σύμφωνα με τον ίδιο – ότι ο δήμαρχος διευκόλυνε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ακολούθησε ανακοίνωση Μπουτάρη, που υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του παραποιήθηκαν και επανάλαβε ότι οι εκδηλώσεις «θύμισαν τις γνωστές εκδηλώσεις με φορεσιές εποχής που διοργανώνονταν επί χούντας», καθώς και ότι το υπουργείο θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση «υποταγμένη» σε αυτό, το οποίο «στην πραγματικότητα κανέναν ρόλο δεν έχει να διαδραματίσει, όπως δεν είχε ούτε και στο παρελθόν, εκτός από τη διοργάνωση εκδηλώσεων».

ΔΟΛ

This entry was posted on Τρίτη, Οκτώβριος 30th, 2012 at 09:54 and is filed under Χωρίς κατηγορία. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply