Το απέκτησε ζευγάρι από την Ταϊβάν

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/1097819270BF57CB593083AAB3D57673.jpgΈχει διαστάσεις μόλις 18 επί 26 εκατοστά, είναι φτιαγμένο από ξύλο με έναν ένθετο δίσκο από άσπρο νεφρίτη, τοποθετείται πάνω σε τραπέζι και η αξία του σε δημοπρασία που έγινε στη Γαλλία ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το «επιτραπέζιο παραβάν», αντικείμενο διακόσμησης και διαλογισμού του 18ου αιώνα προέρχεται πιθανόν από την αυτοκρατορική αυλή της Κίνας, γι’ αυτό θεωρείται και τόσο σπάνιο. Στο πίσω μέρος του είχε χαραγμένο ένα ποίημα του αυτοκράτορα Τσιανλόνγκ.

Η δημοπρασία διεξήχθη σε αίθουσα τέχνης στην πόλη Σαρτρ και το 1,04 εκατομμύριο ευρώ που διέθεσε για να το αποκτήσει ζευγάρι από την Ταϊβάν έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασίας στη συγκεκριμένη γκαλερί.

Το σπάνιο αυτό αντικείμενο ανήκε από το 1860 στην οικογένεια κατοίκου της περιοχής, ο οποίος αποφάσισε να το πουλήσει επειδή θα μετακόμιζε σε άλλη πόλη.

Ο ίδιος δήλωσε πως πάντα πίστευε πως το επιτραπέζιο παραβάν είχε αξία.

Οι υπεύθυνοι της γκαλερί εκτιμούσαν ότι θα μπορούσε η τιμή πώλησής του να φτάσει τα 60.000 με 80.000 ευρώ.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.