Έλεγχος της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο κατέθεσαν βουλευτές της Ν.Δ. και ο βουλευτής Γρεβενών κ. Τιμολέων Κοψαχείλης.

Η ερώτηση αφορούσε την καταγγελία της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ και τη διακοπή της χρηματοδότησης προς τον ΟΚΑΝΑ.

Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης η χρηματική υποστήριξη επικεντρωνόταν κυρίως στην κάλυψη της μισθοδοσίας των νέων υπαλλήλων του ΟΚΑΝΑ και των λειτουργικών του αναγκών (φάρμακα, υγειονομικό υλικό, καθαριότητα κτλ). Όπως προέκυψε από τον έλεγχο ο ΟΚΑΝΑ διέθετε τα χρήματα σε σκοπούς μη συμβατούς με την αρχική προγραμματική σύμβαση, όπως κατασκευαστικές δαπάνες και κτιριακές υποδομές, τροποποιώντας μονομερώς και με αυθαίρετο τρόπο το περιεχόμενο τηςπρογραμματικής σύμβασης με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ερωτήθηκε ο Υπουργός εάν τηρήθηκε το περιεχόμενο της αρχικής προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΟΚΑΝΑ και αν είναι διατεθειμένος να διενεργήσει έλεγχο και να αποδώσει ευθύνες.

Γραφείο Τύπου
Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών
Τιμολέοντα Κοψαχείλη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.