Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι προτάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ. Δυτ. Μακεδονίας για το πετρέλαιο θέρμανσης

29 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Με την εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, προκύπτει μια τεράστια επιβάρυνση στους καταναλωτές πετρελαίου, ιδιαίτερα στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπου η εν λόγω δαπάνη αποτελεί και την σημαντικότερη για κάθε οικογένεια.

Είναι γνωστό, ότι υπάρχουν περιπτώσεις, όπου η δαπάνη για πετρέλαιο θέρμανσης αγγίζει και το 50-70% των οικογενειακών εισοδημάτων.

Ορθώς στις υπό συζήτηση προτάσεις η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας κατατάχτηκε στην ζώνη Α, με πλαφόν κατανάλωσης τα 3.000 λίτρα τα οποίο σαν μέσος όρος κρίνεται αποδεκτός.

Επισημαίνουμε όμως, ότι θα έπρεπε και στα εισοδηματικά όρια να υπάρχει μια αντίστοιχη κλιμάκωση ανάλογα με την ζώνη, διότι έτσι αποκλείονται οικογένειες που «καταναλώνουν υποχρεωτικά» (άρα αποδίδουν περισσότερους φόρους) σε σχέση με αντίστοιχες εισοδηματικά οικογένειες  άλλων περιοχών.

Προτείνουμε λοιπόν, για την Α ζώνη τα εισοδηματικά όρια να διαμορφωθούν ως εξής:

Άγαμος: ετήσιο εισόδημα 18.000 €

Έγγαμοι και μονογονεϊκές οικογένειες: 31.000 €, με το όριο εισοδήματος να προσαυξάνεται κατά € 3.000 για κάθε παιδί με μέγιστη προσαύξηση για 3 παιδιά (€ 9.000). )

Τέλος, κρίνουμε ιδιαίτερα σημαντικό, για την εφαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων, να υπολογιστούν τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους και όχι αυτά του 2011, αφού εκείνα είναι σημαντικά ανώτερα από τα σημερινά.

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜ.ΑΡ.

ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

This entry was posted on Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου, 2012 at 16:03 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply