Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ερώτηση του Τιμολέοντα Κοψαχείλη για: Φυσικά πρόσωπα Ομολογιούχοι Ελληνικού Δημοσίου…

25 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν βουλευτές της Ν.Δ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης σχετικά με τις απώλειες των Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων του Ελληνικού δημοσίου, απώλειες που προέκυψαν με το “κούρεμα” των ομολόγων μετά το PSI.

Οι ομολογιούχοι αυτοί αποταμίευσαν τις οικονομίες τους με τρόπο που πίστευαν ότι θα βοηθούσε και το Ελληνικό Δημόσιο, οικονομίες χρόνων και χρήματα για τις σπουδές των παιδιών τους ή για μία ώρα ανάγκης. Ερωτήθηκε ο Υπουργός εάν θα εξεταστεί η επίλυση του προβλήματος, με τρόπο ανάλογο αυτού που εφαρμόστηκε για τους καταθέτες τραπεζών που κατέρρευσαν. Η δυνατότητα να αναλάβουν οι τράπεζες το μέρος της ευθύνης που τους αναλογεί και να εισπράξουν οι ομολογιούχοι, Φυσικά Πρόσωπα, ένα σημαντικό ποσοστό της αποταμίευσής τους μέσω της ανακεφαλαίωσης των τραπεζών. Επίσης εάν θα εξεταστεί η δυνατότητα ανταλλαγής των ομολόγων των Φυσικών Προσώπων με νέα λογικής διάρκειας και την εγγύηση ότι δεν θα εμπλακούν σε πιθανό νέο PSI.

Γραφείο Τύπου
Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών
Τιμολέοντα Κοψαχείλη

This entry was posted on Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου, 2012 at 10:29 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply