Όλες οι ρυθμίσεις θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή ενιαία, σε ένα άρθρο – Σε δίλημμα η ΔΗΜΑΡ – Αγωνία σε ΝΔ-ΠαΣοΚ

«Όλα ή τίποτα»Πολιτικές εμπλοκές απειλούν τη συμφωνία με την τρόικα μετά και τον άτυπο συμβιβασμό που εξασφαλίσθηκε τη νύχτα της Τρίτης στα εργασιακά και συγκεκριμένα στο ζήτημα της αύξησης των μηνών προειδοποίησης για την απόλυση από τρεις σε τέσσερις και στο ζήτημα του ύψους των αποζημιώσεων.

Και αυτό γιατί η ΔΗΜΑΡ επιμένει στις απόψεις της και επειδή απερρίφθη η ιδέα της ξεχωριστής ψήφισης των εργασιακών.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετέδιδαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης ότι η συμφωνία με την τρόικα, στην οποία θα περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις των εργασιακών, θα έλθει στη Βουλή ενιαία, σε ένα άρθρο. Και αυτό γιατί το ΠαΣοΚ δεν δέχεται το «σπάσιμο».

Άρα η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο και να απέχει της ψηφοφορίας για τις αλλαγές στα εργασιακά.

«Όλα ή τίποτα» είναι το μήνυμα και το δίλημμα τόσο για τον κ.Κουβέλη, όσο και για τις ηγεσίες και τους βουλευτές των άλλων κομμάτων.

Πράγμα που σημαίνει ότι το θρίλερ διατηρείται εντεινόμενο όσο η συμφωνία δεν κλείνει και ο χρόνος ξοδεύεται.

Ανώτερος κυβερνητικός παράγων που ρωτήθηκε από το ΒΗΜΑ για την εμμονή της τρόικας για τα εργασιακά και ειδικώς για τις αποζημιώσεις απάντησε σχεδόν αφοπλιστικά: «Θα βάλουν περίπου 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και προφανώς δεν θέλουν να πληρώσουν χρυσές αποζημιώσεις στα στελέχη και στους διευθυντές που θα απολυθούν ή θα αποχωρήσουν».

Αν έτσι έχουν τα πράγματα, αντιλαμβάνεται ο καθείς τον παραλογισμό: Η τρόικα για τις αποζημιώσεις μερικών εκατοντάδων τραπεζικών στελεχών θέλει την ανατροπή ενός εργασιακού καθεστώτος δεκαετιών και ένα αριστερό ελληνικό κόμμα είναι έτοιμο να θυσιάσει μια ολόκληρη προσπάθεια διάσωσης της χώρας προς χάριν αποζημιώσεων της ελίτ του τραπεζικού συστήματος που οικτίρει και θεωρεί συνυπεύθυνο για την κρίση.

Αν τα παραπάνω δεν συνιστούν τον τέλειο παραλογισμό, σίγουρα προετοιμάζουν την τέλεια καταιγίδα…

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.